Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:22:12

У Чернігові ОСББ та ЖБК відтепер можуть здійснювати більший обсяг капітального ремонту в своїх будинках

27.04.2018   13:10

Депутати Чернігівської міської ради 26 квітня на пленарному засіданні підтримали проект рішення щодо внесення змін до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки.

Нагадаємо, у рамках даної Програми на умовах співфінансування з міського бюджету виділяються кошти на проведення робіт по капітальному ремонту житлових будинків. Так, у 2018 році 70% коштів від повної вартості робіт виділяє міська рада з місцевого бюджету, а 30% - це власні чи залучені кошти жителів.

Депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв`язку та енергозбереження внесла пропозицію щодо можливості збільшення фінансування з міського бюджету при проведенні капремонту в багатоквартирному житлового будинку, згідно з Програмою, до 15 тис. грн на одну квартиру (у минулій редакції поріг фінансування становив 8 тис. грн в розрахунку на 1 квартиру).

Для цього ОСББ (ЖБК) може письмово звернутися до депутатської комісії з обґрунтуванням необхідності збільшення фінансування. Тільки після позитивного рішення депутатської комісії можливе збільшення обсягу фінансування з міського бюджету. Зазначимо, що у будь-якому випадку пропорція співфінансування 70/30 зберігається, тобто зростання фінансування з бюджету міста проводиться тільки після пропорційного збільшення обсягу коштів жителів, які вони готові вкласти в капремонт свого будинку.

Також на сесії для вдосконалення механізму реалізації "Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки" було внесено зміни у договір на виконання робіт по капітальному ремонту будинку.

Зокрема, у новій редакції визначена відповідальність, порядок вирішення спорів та обставини непереборної сили. Доданий розділ, що стосується гарантійних строків якості закінчених робіт та порядок усунення виявлених недоліків. Також зроблені технічні правки, що стосуються порядку нумерації розділів договору.

Обсяг призначень на виконання заходів Програми у 2018 році складає 7875 тис. грн. У 2016-2017 роках у Чернігові Програмою скористалися 17 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.


За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.