Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:17

Кожен клієнт, котрий звертається до служби зайнятості, має бути задоволений якістю наданих послуг…

27.04.2018   08:58Агенцiя

Таке завдання директорам філій і базових центрів зайнятості та їх заступникам було поставлено на підсумковій нараді, що відбулася 26 квітня 2018 року в Чернігівському обласному центрі зайнятості.

За словами його директора Лідії Падалки, в І кварталі 2018 року ринок праці області залишався під впливом негативних тенденцій, які спричиняли зменшення кількості та погіршення якості трудових ресурсів. Йдеться насамперед про дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили, старіння працюючого населення, поширення тіньової зайнятості, низький рівень заробітної плати на вакансіях. Отже, наразі головне завдання служби зайнятості – забезпечити високу якість обслуговування клієнтів шляхом впровадження нових та удосконалення традиційних послуг з пошуку роботи та підбору кадрів.

Протягом І кварталу 2018 року в базі даних обласної служби зайнятості наявними були 8,1 тис. вакансій, що на 10% менше, ніж за аналогічний період 2017 року. Низький рівень заробітної плати на вільних робочих місцях не лише спричиняє зростання обсягів трудової міграції, але й створює проблему укомплектування їх кадрами.

За січень-березень поточного року в центрах зайнятості області взято на облік 5,4 тис. безробітних громадян, що майже на третину менше, ніж за відповідний період минулого року. Загалом перебувало на обліку 16,4 тис. безробітних, що на 18,5% менше, ніж за цей період торік.
За сприяння служби зайнятості протягом І кварталу працевлаштовано 5,4 тис. громадян, з яких 2,1 тис. були безробітними. Тобто понад 60% працевлаштованих осіб отримали роботу до набуття статусу безробітного.

«Для попередження ризиків тривалого перебування громадян на обліку впроваджуються в практику нашої роботи профілювання безробітних та соціальний супровід недостатньо затребуваних на ринку праці осіб за підходом кейс-менеджменту, які довели свою ефективність у роботі служб зайнятості багатьох країн світу», - сказала Лідія Падалка.
Пріоритетним напрямом діяльності служби зайнятості є професійна орієнтація населення, зокрема учнівської молоді. Протягом січня-березня 2018 року майже 30 тис. осіб отримали профорієнтаційні послуги, з них 6,6 тис. школярів.

Директор обласного центру зайнятості звернула увагу учасників наради на якість надання профорієнтаційних послуг та потребу покращання взаємодії з професійно-технічними навчальними закладами області задля презентації їх можливостей випускникам шкіл.

На думку Лідії Падалки, активізації потребує й робота щодо професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних, що дає змогу підвищити конкурентоспроможність громадян на ринку праці. Загалом протягом І кварталу професійне навчання проходили 430 безробітних.

Нагальним є й питання посилення співпраці з роботодавцями щодо участі безробітних у тимчасових роботах, а також забезпечення взаємодії з об’єднаними територіальними громадами стосовно організації громадських робіт, які мають суспільно-корисну спрямованість, адже до участі в них цього року залучено понад 1 тис. осіб, що на чверть менше, ніж за відповідний період минулого року.

Серед завдань на найближчу перспективу директор Чернігівського обласного центру зайнятості зазначила ще декілька важливих напрямів. Велика увага приділятиметься насамперед розширенню бази даних вакансій з гідною оплатою праці, особливо для кваліфікованих працівників та оперативному працевлаштуванню шукачів роботи. В планах також завершення реорганізації базових центрів зайнятості та перетворення їх на майданчики з надання соціальних послуг.

«Головним пріоритетом для нас є індивідуальний підхід до кожного клієнта, - сказала Лідія Падалка. - У той час, коли ринок праці звужується через несприятливі демографічні та міграційні процеси, кожен клієнт, котрий звертається до служби зайнятості, має бути задоволений якістю наданих послуг. Іншого шляху бути надійним соціальним партнером для роботодавців та шукачів роботи не існує».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини