Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:06:24

Завдяки бюджету участі в Чернігові гравці з вадами зору теж можуть грати у футбол

24.04.2018   08:37Агенцiя

Серед проектів Громадського бюджету (бюджету участі) Чернігова, які перемогли у 2016 році та виконувалися в 2017, був проект «Організація спортивної реабілітації інвалідів з вадами зору».

Про основні етапи та результати його реалізації розповів керівник громадської організації «Конкордія» Віктор Мозговий 20 квітня під час публічного звіту на засіданні робочої групи з питань реалізації Громадського бюджету в Чернігівській міській раді.

В ході реалізації цього проекту, який сприяв популяризації «сліпого футболу», відновлена діяльність ФКІ «Спорт-Конкордія». Команда складається з 14 гравців та двох дівчат, які теж допомагають в організації спортивних заходів. «Сліпий футбол» - це паралімпійський вид спорту і, як зазначив Віктор Мозговий, Чернігів - єдиний, хто зберіг його, підтримує та вивів на достойний рівень.

На цьому тижні, орієнтовно у четвер, команда проводитиме майстер-клас та показову гру для студентів Національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т. Г. Шевченка». Під час цієї гри учасники одягнуть спеціальні маски для того, щоб мати можливість відчути ізольованість у світі, відчути як почувають себе люди, які мають вади зору.

Серед партнерів проекту, який переміг у бюджеті участі і виконаний:

    в/ч Т0500 (8-й Чернігівський навчальний центр)
    Чернігівський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Зелений гай»
    Чернігівська ЗОШ - інтернат ім. М. Коцюбинського.

Загалом в рамках реалізації проекту проведено 68 тренувальних занять та 6 майстер-класів, які проходили також і в інших містах країни: Київ, Харків, Умань, Слов’янськ, Львів. Заняття у м. Чернігові проводилися на базі школи-інтернату для дітей з вадами зору.

Крім того, була придбана спортивна форма для гравців, розроблені та надруковані методичні матеріали, в яких розповідається про виникнення й розвиток «сліпого футболу» в Україні та правила проведення гри для дитячо-спортивних інтернатів, що опікуються дітьми з вадами зору. Також проводився захід до Міжнародного дня інвалідів. До співпраці був залучений психолог для проведення корекційних занять відновлювального характеру.

Додатковими результатами реалізації цього проекту стали інтегрування отриманого досвіду у подальшу діяльність дитячо-юнацької спортивної школи-інтернату та те, що команду включили до календарного плану Асоціації футболістів-інвалідів України.

Загалом з міського бюджету на реалізацію усіх заходів цього проекту спрямовано 205,5 тисяч гривень.

У поточному році громадська організація планує вирішити питання щодо створення постійної спортивної бази для команди на базі стадіону «Чернігів-арена», де проводитимуться заходи та тренування. Також триває підготовка та організація до проведення національного чемпіонату з «сліпого футболу» в місті Чернігові разом з АФІУ (Асоціації футболістів - інвалідів України).

 Довідково. ФК «Конкордія – спорт» створений у 2008 році за підтримки ЧГО «Конкордія» та Віктора Мозгового. У 2009 – 2010 роках учасники клубу брали участь у турнірах, що проходили в Італії. Протягом 2011-2014 р. команда займала призові місця у більш, ніж дев’яти турнірах, що проходили у різних країнах.


Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.