Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 05:57:59

Нехтування правилами пожежної безпеки призводить до пожеж в природних екосистемах

11.04.2018   15:07Агенцiя

Незважаючи на застереження рятувальників громадяни нехтують правилами пожежної безпеки, спалюючи листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж.

Лише за минулу добу на Чернігівщині зафіксовано 20 пожеж на загальній площі понад 41 га. Вогнеборці ліквідували пожежі в екологічних системах, які виникли на відкритих територіях Прилуцького, Козелецького, Городнянського, Чернігівського, Бобровицького, Борзнянського, Корюківського, Сновського, Ріпкинського, Н.-Сіверського, Ніжинського, Сосницького районів та м. Чернігів. Крім того, пожежно-рятувальні підрозділи області 2 рази залучались для ліквідації пожеж у житловому секторі громадян, які виникли саме через спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках.

Так, 10 квітня об 11:19 до Служби порятунку "101" у Талалаївському районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в одному з приватних господарств села Поповичка, що за 23 км від райцентру. На місце події оперативно прибуло відділення 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники пожежу об 11:50 локалізували та о 13:30 остаточно ліквідували. Вогнем знищено покрівлю та перекриття будівлі на площі 28 кв.м.

Того ж дня рятувальники 17-го Державного пожежно-рятувального підрозділу м. Носівка о 18:33 локалізували, а о 19:35 ліквідували пожежу господарчої будівлі по вул. Чернишевського, що у райцентрі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі, пошкоджено стіни будівлі.

Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на значні території,  житлові та господарчі будівлі.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертається до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини