Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:11:34

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

10.04.2018   09:04Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 9 квітня до 8:00 10 квітня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі, 1 випадок виявлення і знищення боєприпасу часів Другої світової війни, 1 випадок загибелі на водному об’єкті та  1 іншу подію. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 2 особи постраждали.


Загибель на водних об’єктах – 1:
 
В р. Удай в м. Прилуки об 11 годині 9 квітня виявлено та за допомогою  особового складу чергового караулу державної пожежно-рятувальної частини управління ДСНС  України у Чернігівській області піднято на поверхню з води тіло невстановленої особи чоловічої статі. Особа, обставини та причина смерті встановлюються.


Дорожньо-транспортні пригоди
– 2 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- в м. Чернігові на перехресті проспекту Миру та вулиці Кільцевої о 12 годині 9 квітня водій автомобіля марки "Volkswagen Caddy" здійснив наїзд на велосипедиста. Внаслідок пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження та каретою екстреної медичної допомоги доставлений до Чернігівської міської лікарні №2;

- в м. Ніжині по вул. Прилуцькій біля заводу «Нонс» о 12 год. 18 хв.  9 квітня водій автомобіля "Citroen" здійснив наїзд на велосипедиста, який перетинав дорогу у невстановленому місці. Внаслідок пригоди пішохід отримав травми та був доставлений до Ніжинської центральної міської лікарні.


Пожежі – 23, 7 пожеж в житловому секторі, 1 пожежа на об’єкті, 1 пожежа на транспорті  та 13 випадків загоряння сухої трави і сміття на загальній площі 12,94 га та 1  інша пожежа.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни
- 1: 

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України в Чернігівській областіо 15 год. 20 хв. 9 квітня знищена  ручна граната  РГД-5 часів Другої світової війни,  яка була виявлена об 11 год. 50 хв. цього ж дня місцевими мешканцями  в  с. Красне Чернігівського району на відкритій території.


Інші події
– 1:

- в м. Чернігові в квартирі №65 по вул. Мстиславській, 20 о 13 год. 35 хв. 9 квітня  внаслідок пошкодження медичних термометрів стався витік ртуті, яку  вилучено за допомогою відділення радіаційно-хімічного захисту управління ДСНС України в Чернігівської області.


Стан доріг:


1. Станом на 9 квітня внаслідок підйому рівня води в р. Снов перелито ґрунтову дорогу між селами Малий і Великий Дирчин Городнянського району на ділянці довжиною 170 м та глибиною місцями до 110 см, що ускладнює транспортне сполучення між ними. Сполучення здійснюється за допомоги автотранспорту підвищеної прохідності та двох човнів.
2. Станом на 06 годину 10 квітня внаслідок підйому рівня води в р. Убідь в Сосницькому районі перелито дорогу місцевого значення смт Сосниця - с. Пекарів на ділянці дороги 100 м та глибиною 15 см.
Крім того, внаслідок підйому рівня води в  р. Десна припинено поромне сполучення між смт Сосниця та селами Пекарівською сільською радою (с. Пекарів,   с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин). Проїзд до населених пунктів здійснюється через смт Короп.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території областіз 20 години  09 квітня до 20 години 10 квітня очікується невелика хмарність, без  опадів. Вітер південний 5-10 м/с. Температура по області вночі від 2-4º тепла, вдень 17-22º тепла. По Чернігову температура вночі 4-6º тепла, вдень 19-21º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини