Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:52:56

За сприятливих погодних умов дорожники Чернігівщини розпочинають масові роботи з аварійної ліквідації ямковості

02.04.2018   09:26Агенцiя

З 3-го квітня, за прогнозами Украгідрометцентру, на Чернігівщині очікується значне потепління, температура удень близько 10 градусів тепла. Такі погодні умови дають змогу перейти до ремонту дорожнього покриття з використанням гарячих асфальтобетонних сумішей та можливості виконання більших обсягів робіт.

З метою збереження покриття доріг від подальшої руйнації та зменшення вірогідності виникнення аварійних ситуацій, дорожники регіону з 3 квітня 2018 року посиленими темпами проводитимуть роботи з ліквідації аварійної ямковості. Ремонт автомобільних доріг у Чернігівській області на замовлення Служби автомобільних доріг, виконуватиметься підрядним підприємством ДП «Чернігівський облавтодор». Гарячу асфальтобетонну суміш для виконання ремонтних робіт постачатимуть 3 асфальтобетонних заводи: Рівнопілля, Чесноківка, Галка.Зокрема на 03.04.18 планується виконання робіт по ліквідації ямковості гарячим асфальтобетоном на автошляхах:
- М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі  - 4 бригади;
- М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ - 3 бригади;
- Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч - 3 бригади;
- Н-28 Чернігів — Городня — Сеньківка - 1 бригада.

Станом на кінець березня 2018 року 246 тис. м2 автошляхів Чернігівщини вражені ямковістю. Ямковість прогресуюча, оскільки зима та перший місяць весни відзначилися  надмірною вологістю та опадами (сніг, дощ), різкими перепадами температур від плюсової до мінусової. Такі погодні умови руйнівні для асфальтобетонного покриття, знижується його жорсткість - утворюються вибоїни.

З початку 2018 року дорожниками було ліквідовано 2760,6 м2 ямковості на автомобільних дорогах державного значення. Погодні умови дозволяли проводити ліквідацію ямковості здебільшого холодним асфальтобетоном. Холодний асфальт  - дорожньо-будівельний матеріал, призначений для ямкового ремонту доріг та асфальтування невеликих територій. Являє собою суміш мінерального заповнювача (щебеню / гравію, піску, мінерального порошку) та рідкого органічного заповнювача (середньо- або повільно утримуючого нафтового бітуму з модифікуючими добавками або без них).

Служба автомобільних доріг звертається до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, звертати увагу на попереджувальні знаки. Відповідно до п.12.1 ПДР: "Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним".

Ремонтні роботи продовжуватимуться за належних погодних умов і температури повітря. Відповідно до окремого доручення в.о. голови Укравтодору С.Новака від 19.03.18, ліквідація ямковості на автомобільних дорогах міжнародного значення має завершитися до 01.05.2018, національних та регіональних – до 01.06.2018.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини