Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:28:41

У Чернігові судять депутата обласної ради за підозрою в отриманні хабара. ВІДЕО

31.03.2018   10:50Агенцiя

У Деснянському районному суді розглядали справу Артура Зінов’єва. Депутата облради затримали у березні минулого року поліцейські департаменту захисту економіки Нацполіції України.

Це – фотографії затримання депутата облради Артура Зінов’єва. У березні минулого року він очолював комунальний заклад «Чернігівський навчально-виробничий центр». За версією слідства, нібито вимагав 10 тисяч гривень від підприємця за укладання вигідного договору оренди  приміщення. Під час одержання останньої частини хабара – п’яти тисяч гривень, — Артура Зінов’єва затримали у його робочому кабінеті. Тепер депутат на лаві підсудних. Йому інкримінують прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

На судовому засіданні прокурор демонстрував докази: відео, зняті на приховану камеру самим орендарем. На ролику зафільмований момент передачі першої частини грошей.

Юрій Домашенко, прокурор

«Він запитує: нагадай, за що? Погоджується з тим, що за підписання цього договору. Що це все не просто так робилося. І запитує: це моя доля? Понял! Тобто він повністю зголошується, що це гроші його… сприяння у зменшенні її розміру».
Депутат своєї провини не визнає. Каже, орендар прийшов, аби сплатити обов’язковий грошовий внесок, вже після закінчення робочого дня. Не знайшов бухгалтера, тому передав кошти через начальника підприємства.

Артур Зінов’єв, обвинувачений

«З приводу п’яти тисяч… З приводу п’яти тисяч… Это доля моя? Малося на увазі,я так розумію, що це авансовий платіж, який, згідно договору,він мав внести в касу, або заплатить сам у банківській установі.
Я їх забрав, хотів віднести у бухгалтерію,  у сейф покласти, щоб завтра операціоніста, яка працює, працювала на той момент на підприємстві зранку внесла через касову книгу і до банку відвезла».
З технічних причин всі докази суд дослідити не зміг, тому засідання перенесли на 27 квітня. Артуру Зінов’єву загрожує від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, із конфіскацією майна.


Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини