Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:13:00

Медійники Чернігівщини змагатимуться у висвітленні процесів децентралізації

29.03.2018   10:07Агенцiя

Рішення про заснування Премії з відзначення переможців обласного конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади прийняла Чернігівська обласна рада 28 березня.

Проведення конкурсу базується на адаптованій до потреб області методології, розробленій Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та рекомендованій до використання Мінрегіоном.

Ухваленню рішення передували консультації з представникам Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України, громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ», Департаменту інформаційної діяльності та консультацій з громадськістю Чернігівської ОДА, відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради, експертами з питань децентралізації та фахівцями Ради Європи.

Розробкою документу займалася робоча група, створена 24 листопада минулого року відповідним розпорядженням голови обласної ради.

Положення про заснування Премії включає загальні положення, мету та основні завдання, організаційні питання, визначає тематичні пріоритети і номінації, умови участі та фінансове забезпечення.

У якості додатків до Положення розроблені критерії та методологія оцінювання робіт, орієнтовні зразки модельних аплікаційних форм номінацій, а також визначені перелік і технічні характеристики документів для подання конкурсної заявки.

З 25 листопада по 10 грудня 2017 року проект Положення про заснування Премії для відзначення переможців обласного конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади проходив процедуру громадського обговорення (електронні консультації з громадськістю).

29 листопада на засіданні робочої групи, яке провів голова обласної ради Ігор Вдовенко, обговорено досвід проведення аналогічного всеукраїнського та обласних конкурсів і представлена методологія проведення конкурсу в Чернігівській області.

Мета конкурсу – сприяти демократичним змінам в Україні через підвищення обізнаності населення Чернігівщини про результати та здобутки реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади і розвитку громад області, а також популяризацію кращих практик місцевого самоврядування.

Конкурс проводитиметься щорічно та оголошуватиметься відповідним розпорядженням голови Чернігівської обласної ради не пізніше 1 червня поточного року. Свої матеріали журналісти зможуть подавати конкурсній комісії до 30 вересня, яка протягом місяця визначатиме переможців.

До речі, склад конкурсної комісії також затверджується розпорядженням голови обласної ради. До її складу увійдуть як представники органів виконавчої влади і депутатського корпусу, так і громадських об’єднань, регіональних відділень медіа-організацій, а також експерти в галузі місцевого самоврядування та реформи децентралізації влади.

Медійники змагатимуться в чотирьох жанрових номінаціях: онлайн-публікація; публікація в друкованих ЗМІ; радіоматеріал, відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Серед поданих учасниками робіт у кожній номінації визначатимуться три переможці, які отримають дипломи та грошові винагороди в розмірі відповідно до категорії Премії:

І премія – в розмірі 4-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;

ІІ премія – в розмірі 3-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;

ІІІ премія – в розмірі 2-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу.

У ході проведення конкурсу планується співпраця та консультації з фахівцями програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Найближчим часом розпорядженням голови Чернігівської обласної ради буде оголошено старт цьогорічного конкурсу, приуроченого до четвертої річниці започаткування реформи децентралізації в Україні.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини