Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:55:59

В Чернігівській області отримувачі субсидій накопичили третину усіх боргів за газ

22.03.2018   14:20Агенцiя

На початок березня мешканці Чернігівської області, що отримують субсидію, заборгували за спожитий газ 110 млн грн. При наявності у таких споживачів боргу за газ законодавство зобов`язує відмовити в нарахуванні субсидії на наступний період.

З настанням опалювального сезону значно погіршився рівень розрахунків побутових споживачів за газ. Чимала кількість домогосподарств, що мають борги, користуються субсидією. На початок березня за газ боргували 94 тис. субсидіантів, із сумою неплатежів 110 млн грн. У той же час загальний борг споживачів перед «Чернігівгаз Збутом» складає 336 млн грн.

Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, затвердженого Постановою КМУ #848 від 21.10.1995 р., постачальник газу зі спецобов`язками ТОВ «Чернігівгаз Збут» повинен щомісяця до 10 числа подавати в управління соцзахисту списки споживачів, у яких за час отримання субсидії виникла заборгованість за газ. На підставі цих даних соцзахист позбавляє неплатників державної допомоги.

У лютому 2018 року «Чернігівгаз Збут» надав до органів соцзахисту перелік особових рахунків боржників станом на 1 січня 2018 року у кількості 4,7 тис. На жаль, цим домогосподарствам було припинено нарахування державної допомоги з лютого по всім видам житлово-комунальних послуг. У такому разі постачальник газу попереджає боржників про можливе припинення постачання газу.

«Для призначення субсидії з наступного місяця споживач має звернутися до місцевого управління соцзахисту з документами, що підтверджують повне погашення заборгованості. Це можуть бути квитанції про сплату або відповідна довідка «Чернігівгаз Збуту». Для її отримання споживачу слід звернутися до Центру обслуговування клієнтів, після чого газова компанія самостійно передасть довідку до собезу», - зазначив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста.

Аби не потрапити до таких списків, субсидіантам потрібно сплачувати різницю між нарахуваннями за спожитий природний газ та сумою призначеної субсидії. Кожен господар може самостійно порахувати свій платіж, адже володіє інформацією про призначену державою соціальну норму та фактичний обсяг газу, спожитий в розрахунковому періоді.

У зв`язку з тим, що квитанції за січень споживачам надійшли із запізненням, наступний список боржників постачальник газу сформує і надасть соцзахисту у травні.


ТОВ «Чернігівгаз Збут»

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини