Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:06:47

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та засудив двох осіб за вчинення корупційного злочину у Збройних Силах України

17.03.2018   11:05Агенцiя

Колегією суддів апеляційного суду Чернігівської області 13.03.2018 залишено без змін вирок Деснянського районного суду, яким у травні 2017 року двох службових осіб військової частини визнано винуватими у закінченому замаху на одержання неправомірної вигоди та пособництві в цьому (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 368 КК України, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 368 КК України).

Незважаючи на невизнання засудженими своєї вини у вчиненні інкримінованих корупційних злочинів, у судовому засіданні прокурором доведено, що заступник командира однієї з військових частин за пособництва юрисконсульта вимагав та отримав у мешканця обласного центру 10 тис. грн. неправомірної вигоди за прийняття рішення про закупівлю будматеріалів для військової частини у визначеного господарюючого суб’єкта.

Вироком суду колишнього заступника начальника військової частини засуджено до штрафу в розмірі 20,4 тис.грн. з позбавленням права на 1,5 роки обіймати посади в Збройних Силах України, органах влади та місцевого самоврядування; юрисконсульта військової частини – за пособництво в одержанні неправомірної вигоди засуджено до штрафу в розмірі 17 тис. грн. з позбавленням права на 1 рік обіймати посади в Збройних Силах України, органах влади та місцевого самоврядування.

Під час розгляду справи прокурор переконав колегію суддів про безпідставність доводів, викладених у апеляційних скаргах засуджених, дотримання під час слідства вимог кримінального процесуального закону та призначення справедливого покарання.

Апеляційний суд погодився з позицією прокурора про обґрунтованість вироку суду першої інстанції та ухвалив рішення про залишення скарг обвинувачених без задоволення, а призначене покарання – без змін.

Вирок суду набрав законної сили.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.