Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:41:13

В облраді обговорені проблемні питання покращення протипожежного захисту соціальних закладів області

02.03.2018   07:39Агенцiя

1 березня у Чернігівські обласній раді відбулась розширена нарада з питань покращення протипожежного захисту в закладах освіти, охорони здоров'я, відпочинку та оздоровлення, будинках для людей похилого віку та осіб з інвалідністю державної й комунальної форм власності.

Під час засідання тимчасово виконуючий обов'язки начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям УДСНС України у Чернігівській області підполковник служби цивільного захисту Родіон Лігун під час свого виступу довів присутнім, що інспекторським складом Управління проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 1078 закладах, з них: 964 дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах; 68 закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням; 26 будинках для людей похилого віку та інвалідів і 20 закладах відпочинку та оздоровлення державної і комунальної форми власності. За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 1088 керівників закладів та відповідальних посадових осіб. Також до Чернігівського окружного адміністративного суду подано 38 позовних заяв про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) у вигляді повного або часткового зупинення експлуатації будівель, споруд та приміщень.

Крім того, було зазначено, що такий стан справ обумовлений відсутністю належного фінансового й матеріально-технічного забезпечення, тож гострота проблем вимагає вжиття невідкладних організаційних та превентивних заходів з боку органів державної влади та місцевого самоврядування для покращання протипожежного захисту вищезазначених об'єктів.

На завершення розширеної наради обговорені проблемні питання та пропозиції щодо приведення закладів освіти, охорони здоров'я, відпочинку та оздоровлення, будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю у належний протипожежний стан.
 

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини