Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:22:50

Поліція закликає громадян до пильності через активізацію шахраїв

01.03.2018   07:32Агенцiя

Злочинці продовжують використовувати старі перевірені методи обдурювання громадян, хоча поліція регулярно попереджає про шахраїв.

Найпоширенішний різновид шахрайств – так зване телефонне (ваш син в поліції/потрапив у ДТП).

Аби не стати жертвою шахраїв, поліція радить громадянам дотримуватися наступних правил:

Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

Ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка представилася поліцейським, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження затриманого або постраждалого родича. Практично в ста відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють.

Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.

Два таких випадки трапилися 27 лютого. Спочатку по допомогу до Чернігівського відділу поліції звернулась 80-річна жителька Чернігова, в якій просила вжити заходи до зловмисника, який зателефонував та повідомив, що її онук нібито потрапив до лікарні. Шахрай заволодів 6000 гривень. Гроші пенсіонерка віддала в руки невідомому, який представився кур'єром від онука. Зателефонувавши потім онукові, старенька дізналася, що з ним все гаразд.

Другий такий випадок травися цього ж дня. До Чернігівського відділу поліції звернулась чернігівка 1935 року народження і повідомила, що стала жертвою шахрая. Лиходій зателефонував і повідомивши, що її син нібито потрапив у ДТП, Піддавшись на обман, пенсіонерка віддала «посереднику» 30 тисяч гривень. І лише після цього жертва зателефонувала синові та дізналася, що з ним все гаразд і в ДТП він не потрапляв.

За даними фактами ведеться перевірка.

Хтось телефонує, що родича затримала поліція або він в лікарні після дорожньо-транспортної пригоди? Терміново вимагають гроші по телефону? Не піддавайтеся на обман – це шахраї. Не робіть жодних дій та негайно телефонуйте до поліції на «102» .


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.