Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:42:40

Чернігівські бійці лікуються в Трускавці

23.02.2018   14:49Агенцiя

Майже вісімдесят років на Львівщині працює Центр медичної реабілітації та санаторного лікування Міністерства оборони України «Трускавецький».

Зараз активно триває оздоровча кампанія для військових, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Учасник АТО з Чернігова Андрій  Погорєлко, нещодавно повернувшись зі Сходу  проходив лікування в санаторії з захворюванням спини. Повернувшись додому практично одразу відчув значне покращення в організмі.

Як зазначив начальник реабілітаційного відділення Центру Євген Кіт, - умови війни на Донбасі спонукали лікарів розширити спектр послуг по відновлювальному лікуванню українських бійців.

Серед найбільш розповсюджених: спелеотерапія - тривале перебування в умовах мікроклімату соляних печер застосовується при захворюванні органів дихання, гіпертонічній хворобі, захворюваннях суглобів, доріжка Кнайпа - ходіння по камінцях різної величини при чергуванні холодної та теплої води, що сприяє поліпшенню роботи судин, м’язів  і  суглобів, фітобочка – оздоровлення паром із лікувальних трав, сухі вуглекислі ванни – лікування серцево-судинних та неврологічних захворювань, гірудотерапія – лікування п’явками, метод голковколювання  тощо.  

В санаторії постійно лікується майже п’ятдесят бійців з усіх куточків України.  Цілюще повітря,  джерельна вода і сама природа сприяють швидкому відновленню сил українських бійців.

Круглий рік лікувальний заклад гостинно приймає охочих, селить їх у комфортних кімнатах та забезпечує чотирьохразовим харчуванням. З воїнами  працює досвідчений персонал, а термін оздоровлення триває три тижні. Всі послуги для захисників абсолютно безкоштовні. Члени сімей бійців  та пересічні громадяни можуть відпочити за символічну ціну.

Найголовнішою гордістю санаторію є  цілюща вода «Нафтуся», яка має невелику кількість органічних речовин нафтового походження. Вона виводить з організму шлаки, внаслідок  порушення обміну речовин, лікує проблеми з нирками, кишечником, подагрою, сечокислим діатезом, сечокам’яною хворобою. Інфраструктура закладу включає в себе танцювальний, кіноконцертний, спортивний і тренажерний зали, тенісний корт, більярд і багато іншого. За бажанням  відпочиваючих організовуються автобусні екскурсії мальовничими місцями Львівщини та Карпатського краю.

На майбутнє керівництвом Центру сплановано розширення матеріальної бази та покращення лікування українських воїнів. 
 

Ігор Березинський

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини