Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:57:56

Ніжинські лісівники озброїлись технологіями

19.02.2018   07:20

В ногу з технологіями! Керівництво державного підприємства «Ніжинське лісове господарство» прийняло рішення забезпечити усіх майстрів лісу персональними GPS-трекерами.

На думку директора підприємства Юрія Болоховця, така інновація дасть змогу краще контролювати лісові квартали господарства, площа якого складає 47,5 тисяч гектарів і охоплює п’ять адміністративних районів Чернігівщини.

«Ці пристрої  вплинуть на посилення безпеки працівників, адже не секрет, що останнім часом збільшилися випадки нападу на працівників лісової охорони, - пояснює рішення впровадження інновації директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець. – Крім того переваги GPS-трекерів полягають в тому, що з їх допомогою можна відслідковувати фактичний обхід працівником відповідної ділянки лісу, більш детально та оперативно проводити планування завдань майстрів лісу, здійснювати контроль за лісовою охороною, виконанням посадових обов’язків щодо охорони та захисту лісу, а також миттєво реагувати на ситуацію, що може скластися».

Забезпечення GPS-трекерами майстрів лісу – це другий етап впровадження інновацій. На першому етапі подібне GPS-обладнання було встановлене на всіх службових автомобілях підрозділів.

«Встановлення обладнання на автомобілях показало свою ефективність та надало можливість відслідковувати цільове використання транспорту, - каже директор лісового господарства, - а також поліпшило виконання поставлених завдань та оптимізувало патрулювання лісових масивів підприємства».

Відтак за допомогою спеціальної програми, яку встановлять на персональні комп’ютери в кожному з підрозділів, керівник підрозділу матиме змогу моніторити рух у режимі «реального часу», визначати місцезнаходження кожного майстра лісу, місця та тривалості зупинок/стоянок, а також обліковувати накопичені дані.

 
За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини