Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:01:40

Чернігівщина впроваджує гендерне бюджетування

16.02.2018   08:48Агенцiя

Гендерно-орієнтоване бюджетування (ГОБ) — це інструмент, спрямований на інтеграцію гендерної складової у бюджетний процес. Як вважають експерти, такий підхід є більш ефективним та справедливим. Оскільки потреби жінок і чоловіків різні, їх варто враховувати при формуванні бюджету.

Проект ГОБ, ініційований Міністерством фінансів України, розрахований на 2014-2020 роки та фінансується Урядом Швеції. За більш як три роки з початку роботи проведено гендерний бюджетний аналіз 75 програм у галузях освіти і науки, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, соціального захисту, охорони здоров’я та культури.

ГОБ працює з усіма областями. У кожному регіоні проводиться моніторинг певної галузі. Цьогоріч до Проекту долучається і Чернігівщина. Тут проаналізують бюджетне планування у сфері культури.

Для членів профільної робочої групи, яку очолює заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Любов Белінсон, сьогодні у Чернігові розпочався дводенний тренінг. Предмет розмови — суть та етапи гендерно-орієнтованого бюджетування, а також реалії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні та Чернігівщині, зокрема.

Аби підвищити економічну ефективність видатків бюджету через врахування потреб різних груп обох статей, робоча група має проаналізувати відповідні державні програми. Після цього — підготувати пропозиції та рекомендації з усунення гендерних розривів. Кінцевий етап — внесення змін до програм і бюджетів, які повинні формуватися з урахуванням реальних потреб людей.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.