Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:21:11

Апеляційний суд підтвердив правомірність вимог прокурора про зобов’язання лісокористувача відшкодувати 1,7 млн. грн. збитків, завданих незаконною вирубкою 460 дерев

16.02.2018   07:56Агенцiя

Завдяки принциповій позиції прокуратури області Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу відповідача, а рішення місцевого господарського суду про стягнення на користь держави 1,7 млн. грн. збитків, завданих незаконною вирубкою дерев, без змін.

Підставою для розгляду справи в суді стали результати перевірки Держекоінспекції в області, якою зафіксовано факт незаконної вирубки дочірнім агролісогосподарським спеціалізованим підприємством, що є постійним лісокористувачем, 460 дерев сосни та акації білої поза межами ділянки, передбаченої для вирубки без лісорубного квитка.

Внаслідок таких дій  заподіяно збитків на суму 1 ,7 млн грн. З метою їх відшкодування уповноважений орган державного контролю звернувся з позовом до суду.    

Зважаючи на актуальність справи та розмір заподіяних збитків, прокурором здійснено вступ у розгляд даної справи на стороні позивача.

За активної участі прокурора, господарським судом визнано факт порушення постійним лісокористувачем природоохоронного законодавства та повністю спростовано висновок експерта, наданих у ході проведення експертного дослідження за клопотанням представника відповідача.

Як наслідок, рішенням суду в грудні 2017 року позов задоволено та зобов’язано лісокористувача відшкодувати 1,7 млн грн, завданої шкоди шляхом перерахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України.

Правову позицію прокурором доведено і в суді апеляційної інстанції.

Рішення суду набрало законної сили.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини