Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:15:52

Пенсійний фонд в області підбив підсумки 2017-го

10.02.2018   10:13Агенцiя

Результати минулорічної роботи органів Пенсійного фонду в Чернігівській області проаналізували 9 лютого під час розширеного засідання колегії Головного управління фонду.

У заході взяли участь заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко та заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко повідомив, що минулоріч загальна сума видатків на пенсійні виплати, з урахуванням витрат на доставку пенсій, склала 7,97 мільярда гривень. Це на 914,5 мільйона гривень більше у порівнянні з 2016 роком.

Надходження коштів, контроль за сплатою яких здійснюється органами Пенсійного фонду, — 57,6 мільйона гривень (107% від плану).

Виконання надходжень частини єдиного внеску розподіленої на загальнообов’язкове державне соціальне страхування забезпечено на 122,4% — надійшло майже 2,7 мільярда гривень (139,3% у порівнянні з попереднім роком)

Забезпеченість власними коштами на виплату пенсій, що згідно законодавства виплачуються за рахунок страхових внесків, — 50,2%.

При цьому рівень заборгованості з платежів склав 63,6 мільйона гривень. Задля зменшення боргів органами Фонду області вживалися відповідні заходи, зокрема, завдяки легалізації 2418 робочих місць додатково залучено понад 0,5 мільйона гривень єдиного соціального внеску. До суду подано 451 адміністративний позов на 23,5 мільйона гривень, з яких на користь органів Пенсійного фонду задоволено 347 на суму 21,3 мільйона гривень. Внаслідок позовної роботи на рахунки органів Фонду надійшло 6,3 мільйона.

В області призначено близько 10,6 тисячі пенсій, проведено майже 51 тисячу поточних перерахунків за зверненнями громадян, встановлено 297 пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Усього ж станом на 1 січня 2018 року на обліку перебуває 341,4 тисячі пенсіонерів (зменшення майже на 9 тисяч). На Чернігівщині отримують пенсії 2,6 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Минулоріч відбулися дві хвилі перерахунків пенсій — з 1 травня та 1 жовтня. Зокрема, з 1 жовтня перераховано пенсії майже 313 тисячам осіб, підвищені виплати одержали 301,7 тисячі пенсіонерів області — близько 91% від загальної кількості. Середній розмір пенсійної виплати в області у порівнянні з початком 2017 року збільшився на 479 гривень і станом на 1 січня 2018 року склав 2194 гривні.

Органи Пенсійного фонду в області працювали над покращенням процесу обслуговування громадян. У тому числі віддалені робочі місця для працівників Пенсійного фонду створені в 11 ОТГ, Національному університеті «Чернігівський колегіум імені Т.Г. Шевченка», Ніжинському державному університеті, комунальному підприємстві «Деснянське».

За результатами роботи у 2017 році обласний Пенсійний фонд у всеукраїнському рейтингу зайняв 7 місце, на 3 щаблі покращивши свої позиції.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини