Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:26:20

УВАГА! З початку року змінилася правила оформлення санаторно-курортного лікування для застрахованих осіб

08.02.2018   11:06Агенцiя

З 01 січня 2018 року змінилися умови отримання відновлюваного лікування після перенесених захворювань і травм осіб, застрахованих за загальнообов’язковим державним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, і членів їх сімей (дітей) у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм (далі - реабілітаційне лікування) за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі - Фонд) за вибором застрахованої особи.

Відтепер застрахована особа має право самостійно обирати реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу за умови зарахування його до переліку таких закладів, які розміщені на підконтрольній території України, що мають ліцензію на провадження медичної практики, вищу або першу категорії акредитації МОЗ, мають реабілітаційні відділення, оснащені необхідним медичним обладнанням та забезпечені фаховим медперсоналом.

Якщо застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні у лікувальному закладі, за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарської консультативної комісії закладу про потребу в подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за визначеним профілем медичної реабілітації, спеціаліст органу Фонду за місцем лікування проінформує хворого про порядок забезпечення таким лікуванням та допоможе оформити заяву для отримання путівки. Протягом одного робочого дня працівник Фонду узгоджує з вибраним санаторно-курортним закладом можливість прийому на лікування та інформує застраховану особу про згоду або вмотивовану відмову прийняти на лікування (в такому разі пропонується вибрати інший заклад).

Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу із жіночої консультації.
Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

Після узгодження терміну заїзду до санаторно-курортного закладу, оформлюється тристоронній договір (між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом) про відшкодування Фондом санаторно-курортному закладу витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування, який передається застрахованою особою до цього закладу для оформлення.
За детальною інформацією звертатись до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Євген Савенко, начальник відділу медичних та
соціальних послуг управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхуванняУкраїни в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини