Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:57:14

Упродовж минулих вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 15 пожеж, під час яких 2 особи загинуло

05.02.2018   15:30Агенцiя

Упродовж минулих вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 15 пожеж, під час яких 2 особи загинуло, ще одна отримала термічні опіки тіла.

3 лютого о 23:50 до Служби порятунку "101" у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Шевченкове. Телефонували сусіди, які помітили відкрите горіння у помешканні. За викликом на місце пригоди прибули вогнеборці місцевої пожежної команди з селища Дмитрівка та відділення 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області м. Бахмач.

Спільними діями вогнеборці о 00:57 локалізували та о 02:54 остаточно ліквідували пожежу. Під час проведення розвідки в одній із кімнат рятувальники виявили обгорілі тіла 67-річної господарки помешкання та її 77-річного родича. Ймовірно, причиною трагедії послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. По факту пожежі проводиться розслідування.


Того ж дня о 12:56 у с. Низьківка Сновського району виникла пожежа житлового будинку. Сусіди вчасно помітили загоряння, викликали рятувальників і до їх прибуття вивели з палаючого помешкання 90-річного господаря будинку, а також власними силами намагалися загасити полум'я. Подолавши відстань у майже 25 кілометрів на місце події прибув черговий караулу 8-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. На момент їх прибуття, полум'ям було охоплено дах будинку. Пожежу о 13:49 було локалізовано, а о 17:45 остаточно ліквідовано. В ході гасіння рятувальники не допустили перекидання вогню на розташовані поруч сусідні житлові будинки та інші споруди господарського призначення.
Під час пожежі отримав термічні опіки ІІ-ІІІ ступеню господар будинку. Його каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні.
Причиною виникнення пожежі послужила власна необережність у поводженні з вогнем літнього чоловіка.
   
Загалом до ліквідації зазначених пожеж від підрозділів УДСНС України у Чернігівській області залучалося 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки.


УДСНС  України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини