Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:47:03

Процедура отримання спеціального дозволу на користування надрами потребує спрощення

03.02.2018   10:16Агенцiя

Як допомогти підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства Чернігівщини в отриманні документів дозвільного характеру, зокрема спеціального дозволу на користування надрами – радилися учасники наради 2 лютого провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації Володимир Кривенко.

В обговоренні взяли участь представники інспекції Держпраці в області та державного підприємства «Водземпроект».

Так, згідно з вимогами Кодексу України «Про надра» підприємства водопровідно-каналізаційного господарства зобов’язані отримати спеціальний дозвіл на користування надрами, якщо водозабір для господарських і побутових потреб перевищує 300 кубічних метрів на добу.

Зазначена процедура складна і потребує значних фінансових витрат.

За результатами наради прийнято рішення звернутися до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Державної служби геології та надр України з пропозиціями щодо спрощення процедури отримання спеціального дозволу на користування надрами, а також можливості фінансової підтримки з державного бюджету, що дасть змогу зекономити кошти підприємств, які забезпечують споживачів питною водою.


За інформацією Департаменту ЖКГ та ПЕК Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.