Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:52:48

Поліція встановила особи викрадачів пам’ятників Коцюбинському та Пушкіну

02.02.2018   14:53

Оперативники Чернігівського відділу поліції встановили особи трьох раніше судимих наркозалежних місцевих жителів, які наприкінці минулого року викрали бронзові погруддя класиків світової літератури Михайла Коцюбинського та Олександра Пушкіна.

В результаті комплексу проведених оперативно-розшукових заходів чернігівські поліцейські зібрали ряд незаперечних доказів, а також ґрунтовніпокази свідків, які вказують на причетність саме цих трьох громадян до резонансних викрадень пам’ятників в обласному центрі.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за статтями 185 (крадіжка) та 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення викритим зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів та подальше обрання їм міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, обидві крадіжки відбулися у Чернігові у грудні 2017 року з інтервалом у два тижні. Вранці 18 грудня було виявлено зникнення з могили Михайла Коцюбинського, похованого на Болдиній горі, бронзового погруддя письменника вагою близько 150 кг. В ніч на 31 грудня з парку «Чернігів стародавній» було викрадено погруддя Олександра Пушкіна, також виготовлене з бронзи, вагою близько 50 кг.

4 січня оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції на основі здобутої оперативної інформації відшукали в міській лісопарковій зоні схованку з обома бронзовими бюстами. Тоді, звітуючи громаді про виявлення пам’ятників, поліція озвучила принципову позицію керівництва Головного управління Національної поліції: звичайно, погруддя письменників повернуться на свої місця. Але лише після того, як міська влада проведе комплексну роботу зі створення якісної системи охорони культурних пам’яток (освітлення цих місць, обладнання їх засобами відеоспостереження та технічного захисту, чергування муніципальної варти).

Наразі поліція проводить аналіз стану захищеності інших пам’ятників, встановлених в обласному центрі та області, щоб спільними зусиллями правоохоронців та влади убезпечити їх від дій вандалів та мисливців за металом.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини