Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:29:41

Чернігівському військовому госпіталю 85 років

02.02.2018   08:34Агенцiя

1 лютого 1933 року розпочалася історія Чернігівського військового госпіталю. Розпорядження про його формування було підписане начальником штабу Київського військового округу.

Госпіталь налічував близько ста ліжок, проте вже у червні – вересні 1941-го прийняв понад дві тисячі поранених. Загалом же за час Другої світової війни медичну допомогу в госпіталі отримали більше 90 тисяч солдат і офіцерів. У післявоєнні часи тут лікувалися ветерани війни, військовослужбовці, учасники бойових дій на територіях інших держав, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Очільник обласної представницької влади Ігор Вдовенко висловив подяку військовим медикам за обрану ними життєвоважливу професію.
- За весь час діяльності, - зазначив промовець, лікувальний заклад пройшов значний шлях розвитку. І, зокрема, це стосується покращання матеріально-технічної бази, удосконалення методів лікування, підвищення кваліфікації лікарів.

Ігор Вдовенко за сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди 85-ї річниці утворення Чернігівського військового госпіталю вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками начальнику фінансово-економічної служби - головному бухгалтеру військової частини А3120 Регіні Овчинніковій, інспектору з кадрів адміністративного відділення військової частини Ользі Клименко та інженеру з охорони праці військової частини А3120 Валентині Шугалій.

Як зазначив на урочистостях з нагоди ювілею госпіталю його начальник — Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, полковник медичної служби Олександр Слєсаренко, нині це сучасний багатопрофільний лікувальний заклад на 200 ліжок, у якому працює висококваліфікований, відданий своїй справі персонал.

З цією думкою цілком погодився і заступник начальника Національного військово-медичного клінічного центру „ГВКГ”, начальник оперативно-медичного відділу, полковник медичної служби Михайло Карнаух. Він привітав колектив госпіталю з ювілеєм та вручив почесні відзнаки.

— За роки свого існування Чернігівський військовий госпіталь здобув славу одного з найавторитетніших лікувально-діагностичних закладів Міністерства оборони України, — наголосив у своєму вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко. — Як не прикро це констатувати, та робота військових сьогодні надзвичайно актуальна й потрібна. Адже ви лікуєте не лише тіла, а душі військових, які повертаються із зони АТО, надаєте їм не лише медичну, а й моральну підтримку та допомогу.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у підтримання територіальної цілісності i недоторканності держави та з нагоди 85-річчя Чернігівського військового госпіталю Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено Олександра Слєсаренка — начальника 407 військового госпіталю Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь», полковника медичної служби.

Подяку голови облдержадміністрації оголошено:
Миколі Вовку — завідувачу методичного кабінету — лікарю-методисту військової частини А 3120;
Сергію Дуброву — завідувачу неврологічного відділення військової частини А 3120;
Григорію Мусієнку — начальнику адміністративного відділення військової частини А 3120.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини