Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:42:22

Рота поліції особливого призначення "Чернігів" поповнилася новими бійцями

29.01.2018   16:30Агенцiя

Після закінчення курсу підготовки в тренінговому центрі ГУНП в Чернігівській області семеро хлопців і одна дівчина прийняли присягу поліцейського і приступили до несення служби в лавах роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів».

29 січня курсанти склали іспити та присягнули на вірність українському народові.

«Ми їх дуже чекали, - розповідає т.в.о. командира роти "Чернігів" старший лейтенант поліції Андрій Чебоненко, - плануємо взяти шефство над кожним курсантом. Спочатку вони нестимуть службу безпосередньо у Чернігові, а пізніше поїдуть в зону дислокації підрозділу на Сході України. Служба досить інтенсивна: після повернення з Донбасу, поліцейські (і хлопці, і дівчата) відпочивають 10 днів, а потім залучаються до охорони публічного порядку в Чернігові. Через два місяці знову їдуть на Схід. Не кожен витримає такий жорсткий розпорядок».

Бійці пройшли повноцінне навчання. За цей період молоді поліцейські навчилися усьому, що має знати поліцейський спецпризначенець. З огляду на специфіку служби, основний акцент під час навчання робився на відпрацюванні тактичної, фізичної та вогневої підготовки.

- Ця група невелика, тож увага була приділена кожному. Викладачі вклали в них душу, щоб підготувати їх до умов, в яких опиняться бійці. Головне завдання – щоб хлопці і дівчата повернулися додому живими.

Вони пройшли курс медичної підготовки, під час якої ми тісно співпрацювали з екстренною медичною допомогою та відомчою поліклінікою. В результаті, іспити були здані з гарними результатами, - резюмує начальник тренінгового центру підполковник поліції Антон Батвінко.

Та й самі курсанти залишилися задоволеними навчанням.

Наразі свіжих поліцейських кадрів потребує не лише поліція Чернігівщини, а в усі області України, тож найближчим часом будуть оголошені нові конкурси.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.