Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:33:34

Відбулася 39 сесія Прилуцької міської ради

27.01.2018   09:43

39 сесія Прилуцької міської ради відбулася 26 січня.

На початку засідання депутатський корпус узяв до відома інформацію Прилуцької місцевої прокуратури щодо організації боротьби зі злочинністю та правопорушеннями в місті Прилуки у другому півріччі 2017 року, яку представив перший заступник керівника органу Андрій Вакуленко. Депутати цікавилися у прокурора питаннями щодо криміногенної ситуації в місті, зокрема обігу наркотичних препаратів, а також озвучували офіційні звернення, підставами для яких, у більшості випадків, була отримана від мешканців міста інформація.

Доповненням до порядку денного стало рішення, запропоноване секретарем міської ради Анатолієм Шамраєм, про звернення до Чернігівської обласної та районної рад з подякою за співпрацю та проханням виділення коштів для усунення наслідків аварії на каналізаційному колекторі, яка сталася у Прилуках 19 січня.

Наступним депутати прийняли рішення про Доповнення до Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, яке стосувалося розробки Методики нарахування та здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян міським автотранспортом (в новій редакції) та Положення про переведення житлових будинків, приміщень, квартир у нежитлові та навпаки.

Одноголосно депутатський корпус прийняв рішення Про затвердження списку учасників бойових дій, які мають пільги відповідно до міської Програми «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку учасникам бойових дій, які брали участь у антитерористичній операції, сім’ям воїнів загиблих (померлих) в Афганістані та під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору – членам УТОС, спілці ветеранів Афганістану на 2016 – 2018 роки» та Положення про архівний відділ Прилуцької міської ради.

Також, рішенням сесії, сьогодні в Прилуках стало на одного Почесного громадянина більше. Депутати проголосували Про присвоєння Почесної відзнаки Прилуцької міської ради «Звання «Почесний громадянин міста Прилуки» Олегові Леню». А скверові на розі вулиці Паркової та вулиці Кооперативної присвоїли назву — Сквер «Анатолія Тищенка» - нашого земляка, загиблого під час війни в Афганістані.

Затвердили на сесії й рішення про Додаткову угоду №4 до Договору на пайову участь у будівництві житла за адресою: Чернігівська область, м.Прилуки, вул.Індустріальна, 7, від 21.09.2015 року та Про сприяння житловому будівництву за адресою м. Прилуки, вул. Кошового, 8.

Досить неочікувано деякі депутати поставилися до ухвалення проекту рішення Про затвердження міської цільової Програми «Надання одноразової грошової допомоги жителям міста Прилуки на 2018-2020 роки». Через відчутний дефіцит місцевого бюджету виконавчий комітет прийняв рішення про зменшення фінансування Програми. Всі проекти рішень були надані депутатам за довго до чергового засідання, але деякі з них не звернули уваги на внесені зміни. В результаті, більшість обранців не погодилася зі зменшенням видатків, а це спричинить затримку надання одноразової грошової допомоги мінімум на місяць.

Не затвердили під час сесії й програму фінансування КП «Муніципальна поліція» «На варті чистоти і порядку» на 2018-2020 роки.

Ряд окремих пунктів рішення Про виділення коштів депутати також не підтримали.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини