Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:41:28

Про надання медичних та соціальних послуг застрахованим особам Чернігівщини у 2017 році

25.01.2018   10:48Агенцiя

Важливим напрямком діяльності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській областібула роботазпотерпілими на виробництві та по відновлюванню здоров’я застрахованих осіб після перенесених захворювань і травм.

У 2017 році медико-соціальні послуги отримали419потерпілих на виробництві на загальну суму5 млн.593тис.грн. В середньому витрати на фінансування медичних та соціальних послугсклали 13,3тис.грн. на одного потерпілого, з них 181 потерпілий від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проліковані в лікувально-профілактичних закладах.Відшкодовано витрат на лікування в сумі 829,0тис.грн, що в середньому склало4,6 тис.грн. на 1 потерпілого.

96 потерпілих забезпечено медикаментами, виробами медичного призначення та лікарськими засобами для лікування в амбулаторно-поліклінічних умовах на загальну суму 598,0 тис. грн. На одного потерпілого середні витрати на придбання ліків та виробів медичного призначення склали понад 6,0 тис. грн., в минулому році - біля 5,0 тис. грн.

Медичну реабілітацію в санаторно-курортнихзакладах отримали 18 потерпілих на виробництві та 60 потерпілих з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань оздоровлено в санаторно-курортних закладах України.

Потерпілі внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань з інвалідністю отримували додаткові види допомоги, один або декілька відповідно висновку МСЕК на загальну суму 1 млн. 996 тис.грн., а саме:
-    спеціальний медичний догляд -12потерпілих на суму 410,0тис.грн.;
-    постійний сторонній догляд - 58потерпілих на суму 1,0 млн. грн.;
-    на побутове обслуговування 67потерпілимвиплачено585,0 тис.грн.

Також забезпечено 51 потерпілого технічними та іншими засобами реабілітації, на що було витрачено майже 539,0 тис.грн.
Виплачена компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування в розмірі 26,0тис.грн.89 потерпілим, у 2016році -90 потерпілимвиплачено23,0 тис. грн.

Слуховими апаратами та комплектуючими до них у звітному році забезпечено  3потерпілих на суму 52,4 тис.грн.

Спеціальними засобами пересування (колясками) забезпечено 7 потерпілих з інвалідністю на загальну суму понад  258,0 тис.грн.

Проведено значну роботу по забезпеченню автомобілямипотерпілих з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва. Так,41 потерпілому було безоплатно передано у власність автомобілі після закінчення 10-річного строку експлуатації, які були видані їм Фондом.З них, 35 осіб виявили бажання стати на облік для заміни автомобіля.
На даний час в черзі на отримання автомобіля за рахунок Фонду перебуває 46потерпілих, з них -11 вперше.

З метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі потерпілих з інвалідністю, соціальної адаптації, підняття особистої самодостатності, віри в власні сили, подоланні особистих фізичних меж для подальшої адаптації у суспільство у 2017 році було проведеноV Всеукраїнську спартакіаду «Сила духу».

У м. Чернігові відбулися обласні відбірні змагання на спортивній базі олімпійської підготовки з біатлону та лижного спорту з шести видів спорту: армспорту та гирьового спорту серед чоловіків, бомбаскету серед жінок та чоловіків, дартсу серед жінок та чоловіків, тенісу настільного серед жінок та чоловіків, шахів. В змаганнях брали участь 120 потерпілих на виробництві з усієї області.

Переможці змагань входили до складу обласної команди для участі у фінальних змаганнях спартакіади, яка відбулася у червні місяці в м. Одесі.

За підсумками фінальних змагань у загальнокомандному заліку збірна команда Чернігівської області виборола 11 місце та здобула командний кубок за 3 місце з гирьового спорту завдяки зусиллям Віктора Ігнатовськогоз Менського району (друге місце) та Андрія Колпаковаз м.Чернігова (четверте місце).

Відновлювальним лікуваннямпісля перенесених захворювань і травмв реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів по путівках придбаних за рахунок коштів Фонду соціального страхування України було забезпечено 1 182 застраховані особи на загальну суму 14 млн.191 тис. гривень, з яких 96% успішно відновили здоров’я та стали до роботи відразу після санаторного етапу реабілітації.

                   
Євген Савенко, начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.