Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:48:16

Батуринська ОТГ сприятиме обізнаності молоді в історичних подіях періоду Гетьманства

23.01.2018   16:47

Батуринська міська рада об’єднаної територіальної громади вийшла у фінал конкурсу проектів «Малі міста – великі враження» зі своїм проектом «Перший фестиваль Батурина «Шабля»».

Нагадаємо, до Міністерства культури протягом листопада минулого року надійшло на конкурс 158 проектних заявок, а до фінального захисту допущені 20 проектів, серед яких і цей.

Трохи розкриємо плани проекту. Батуринська громада запланувала проведення наприкінці червня цього року триденний фестиваль з організацією окремих інтерактивних локацій просвітницького, вишкольного та навчального характеру, які будуть розташовані на території історичних об’єктів Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». Програма фестивалю передбачає: офіційне відкриття фестивалю зі світловим шоу; презентація фільму «Міф» (про Василя Сліпака, режисер Леонід Кантер); нічний кіно-клуб просто неба; дебати (Оксфордський формат) щодо державотворчих процесів та міжнародної політики; «Гаряче крісло» для цікавих особистостей; практичні заняття-вишколи поводження зі зброєю (окрема увага шаблі) та зброєзнавство, тактики ведення бою, орієнтування на місцевості; екскурсії історичними об’єктами; музичний батл між українськими музичними гуртами; урочисте вітання переможців номінацій «Гетьманської Шаблі»; кінні герці, бойовий гопак, танці з шаблями, вишкільнізмаги; концерт українських рок-виконавців та рок-гуртів (хед-лайнер – гурт «Козак Систем»).

Планується, що триденний фестиваль «Шабля» створить в Батурині козацький дух і налаштує молодь на відповідальне громадянство. Так, кожен день фестивалю матиме свій девіз «Вітає гетьманський Батурин!»;  «Конституція України - наші обов’язки і права. Історія і сьогодення»; «…Же през  ШАБЛЮ маєм ПРАВО! Гетьман Іван Мазепа». Саме в Батурині формувалась українська державність понад 300 років тому, і такі заходи спонукатимуть батуринців відродитись разом з відродженим містом і країною. Фестивальні заходи в інтерактивний спосіб спонукатимуть молодь щодо обізнаності з історичних подій періоду гетьманства, тогочасного державотворення. Фестиваль, ставши щорічним, допоможе формувати традиції громади, розвинути й зміцнити демократичну та правову Україну через усвідомлення молоддю своєї відповідальності перед державою, з врахуванням досвіду історії Гетьманщини та сьогодення.

Батуринська ОТГ створена у 2016 році з кількістю населення 4227 осіб. Громада є членом Асоціації міст України.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини