Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:11:05

У Міському Палаці культури відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

23.01.2018   11:24Агенцiя

Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, громадськість міста та області.

У вітаннях до присутніх виступаючі відзначили, що саме історичні події 22 січня 1919 року сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної  України та утвердження національної ідеї. День Соборності України - це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності всіх українських земель.

Український народ вперше створив національну державу, яка мала всі ознаки незалежної держави: територію, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мову. Сьогоднішня Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених під час тих подій.

Але і сьогодні, як і 100 років тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора. Сучасні українські герої воюють сьогодні на Сході не за повернення окремих територій, а за незалежність всієї України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх українських патріотів, які віддали своє життя за незалежність України.

З нагоди Дня Соборності України працівникам міста й області  вручили відзнаки.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за активну громадську діяльність та з нагоди Дня Соборності України

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– КЕЗЛЯ Ірина Василівна, заступник директора підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області;
– СОЛОМАХА Олександр Миколайович, волонтер Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Міський молодіжний центр «Жменя».

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:
– АСТАФ’ЄВІЙ Наталії Миколаївні, волонтеру громадської організації «РАДА ПАРТНЕРСЬКОГО РОЗВИТКУ»;
– ЛАВРІНЕНКО Нелі Петрівні, директору Приватної школи «МудрАнгелики»;
– МИХАЙЛЕНКО Оксані Володимирівні, волонтеру громадської організації «КОЛО ЧЕРНІГІВЩИНИ».

З нагоди свята відбувся святковий концерт. У цей же день в обласному молодіжному центрі відкрилась виставка «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921рр.»
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини