Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:21:09

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

23.01.2018   09:20Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 22 січня до 8:00 23 січня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди та  2 пожежі. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.


Стан доріг:

- Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювало 59 одиниць техніки та 74 працівники від ДП «Чернігівський облавтодор».
Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.
- Для допомоги власникам автотранспортних засобів щодо вивільнення їх із снігових заметів та забезпечення руху транспорту зареєстровано 4 випадки залучення техніки та особового складу підрозділів управління ДСНС України у Чернігівської області, надана допомога 4 водіям.
- Внаслідок продовження підйому рівня води в р. Дніпро 22 січня глибина переливу на ділянці ґрунтової дороги довжиною 40 м по вулиці Новікова в смт Радуль Ріпкинського району сягає до 25 см. Порушено сполучення з вулицями: Дніпровська,  Набережна, Гоголя та провулком Паромним. На зазначених вулицях проживають  46 чоловік, з яких 2 дітей дошкільного віку та 3 школяра. Вагітних та людей з обмеженими можливостями руху немає.
Станом на 06 годину 23 січня ситуація залишається без змін, підтоплень господарств та будівель немає,  сполучення здійснюється в об'їзд польовою дорогою за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

Внаслідок погодних умов (низька температура повітря, обледеніння дротів) в ніч на 23 січня сталося часткове відключення 1 ЛЕП 10 кВ та 2 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання  залишився 1 населений пункт  у  Ріпкинському районі.
Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами районних електричних мереж (1 бригада, 1 одиниця техніки, 4 працівника).

 
Дорожньо-транспортні пригоди – 2 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в чернігівській області):

- в с. Іванівка Чернігівського району  по вул. Дружби біля будинку № 7 о 17 год.  40 хв. 22 січня водій автомобіля "Hunday Accent" здійснив наїзд на пішохода, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, перетинав проїжджу частину дороги поза межами пішохідного переходу. Внаслідок пригоди пішохід отримав травми та був госпіталізований до травматологічного відділення Чернігівської міської лікарні №2;

- на об'їзній дорозі м. Чернігова в напрямку с. Півці біля фабрики «Сіверянка» о 17 год. 57 хв. 22 січня водій автомобіля  "Sitroen" здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався на велосипеді у попутному напрямку. Внаслідок пригоди велосипедист отримав травми та був доставлений до травматологічного відділення Чернігівської міської лікарні № 2.


Пожежі в житловому секторі – 2.


Інформація щодо ліквідації аварійної ситуації на каналізаційному колекторі у м. Прилуки:

Станом на 6 годину 23 січня за допомогою пожежно-насосної станції та двох мотопомп здійснюється відведення стічних вод від аварійної до іншої гілки каналізаційного колектору. Проводяться роботи щодо  створення двох обвідних ліній каналізування стічних вод і підключення їх у подальшому до глибинних насосів, що дозволить забезпечити життєдіяльність населення міста у повному обсязі та провести необхідні ремонтні роботи.
На місці події працюють 2 аварійні бригади, 8 одиниць техніки,
3 мотопомпи, 40 чоловік від КП "Прилукитепловодопостачання" та управління ДСНС України у Чернігівській області.
Рішенням сесії  Прилуцької міської ради виділено 1 млн 700 тис. гривень на придбання  двох глибинних насосів з потужністю відкачування  150-180  куб. м  води на годину.
На даний час, з метою зменшення навантаження на каналізаційну мережу, знижено тиск у міському водогоні, подача води споживачам здійснюється обмежено, за графіком: з 7 до 12 години та з 20 до 23 години, також здійснюється підвіз води цистернами. Крім того, заплановане очищення та герметизація аварійної ділянки колектора із залученням спеціальної техніки та обладнання фірми “Кронос” (м. Житомир).


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 10 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка –  11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  22 січня до 20 години 23 січня очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, вночі та вранці місцями слабкий, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 12-17º морозу, вдень 3-8º морозу.
По Чернігову температура вночі 13-15º морозу, вдень 4-6º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини