Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:37:41

Ніжинські лісівники успішно завершили рік

16.01.2018   14:49Агенцiя

2018 рік державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» розпочинає без боргів та з прибутками. Минулий, 2017-й рік був вдалим для ніжинських лісівників. На підприємстві виготовили продукції на загальну суму майже 100 мільйонів гривень.

У порівнянні з минулим роком, показники виробництва зросли на 22%. Незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, господарство демонструє стабільну динаміку промислового росту.
 
Ніжинське лісове господарство – одне з небагатьох в області, що спеціалізується на глибокій переробці заготовленої деревини. Наприклад, у Мрині виготовляють дубовий паркет та заготовки для нього. Продукцію Мринського паркетного цеху високо цінують в Італії, Угорщині, Македонії, Польщі, Естонії, Сербії, Сінгапурі, Китаї. В цеху переробки деревини працює 40 спеціалістів. Всі вони мають достойні заробітні плати та повний соціальний пакет.

За словами директора ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрія Болоховця, підприємство має  в рази вищу середню заробітну плату працівників ніж в  регіоні.

Експорт – важлива складова у економіці господарства. «Цього року підприємство експортувало власної продукції на загальну суму 12,9 мільйонів гривень, - уточнює директор Ніжинського лісового господарства.

Сьогодні лісгоспу доводиться працювати у непростих економічних умовах. Вже з перших днів нового року суттєво підвищились ціни на енергоносії -10%, паливно-мастильні матеріали -  16%, особливо потрібно відмітити зростання податку за використання лісових ресурсів - 16,8 %. Сплата цього податку  на 55 % спрямована до бюджетів сільських рад , що на сьогоднішній день є  значною підтримкою для села.

Нажаль зростання ціноутворюючих факторів впливає на вартість продукції та економіку лісового господарства в цілому. Разом з тим, у таких нелегких умовах, Ніжинське лісове господарство залишається одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств регіону. Так, у 2017 році загалом сплачено податків до бюджетів усіх рівнів на суму 35 мільйонів 525 тисяч гривень. Чи варто нагадувати, що вчасно сплачені податки – це гарантія стабільності в регіоні та в країні в цілому?

 
За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.