Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:12:01

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

11.01.2018   09:24Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 10 січня до 8:00 11 січня 2017 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме:  2 дорожньо-транспортні пригоди, 3 пожежі, 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої світової війни та 1 інша подія. Внаслідок цих подій 1 особа загинула  та  1 особа  постраждала.


Дорожньо-транспортні пригоди – 2 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- на автодорозі між с. Ясна Зірка та с. Степові Хутори Носівського району о 17 год. 45 хв. 10 січня водій невстановленого автомобіля серебристого кольору здійснив наїзд на велосипедиста. Внаслідок пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до реанімаційного відділення Носівської центральної районної лікарні.  Особа водія автомобіля та автомобіль встановлюються;

- в м. Городня по вул. 1-го Травня  о 19 год. 50 хв. 10 січня водій  автомобіля "ГАЗ-3110" здійснив наїзд на пішохода, який рухався по проїжджій частині дороги з велосипедом в руках. Внаслідок пригоди пішохід, 1976 року народження, від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці аварії.


Пожежі – 3, з них 1 пожежа в житловому секторі та 2 пожежі на транспорті.


Виявлення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Біля с. Бахмач Бахмацького району  на відкритій території о 14 год. 30 хв. 10 січня було виявлено мінометну міну калібру 82 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 11 січня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Інші події – 1:

Внаслідок підйому рівня води в р. Снов (за інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології на 218 см над нулем поста) 10 січня стався перелив ґрунтової дороги між с. Великий Дирчин та с. Малий Дирчин Городнянського  району на ділянці довжиною 50 м та глибиною 15-20 см (відмітка рівня води початку затоплення населених пунктів - 362 см над нулем поста). В с. Малий Дирчин обліковується 32 садиби (30 чоловік місцевого населення), об'єкти соціальної сфери відсутні. Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності та гужового транспорту.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 10 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  10 січня до 20 години 11 січня очікується мінлива хмарність, без опадів, вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура по області вночі 3-8º морозу, вдень від 3º морозу до 2º тепла. По Чернігову температура вночі 5-7º морозу, вдень 0-2º морозу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.