Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:34:40

Благоустрій території пункту тимчасового утримання тварин завершиться навесні

09.01.2018   11:49

У серпні 2017 року були відновлені роботи з будівництва пункту тимчасового утримання тварин по вул. Володимира Дрозда (вул. Любченка).

У середині листопада минулого року у рамках будівництва пункту тимчасового утримання тварин були виконані всі роботи по прокладенню зовнішніх мереж електропостачання, водопостачання та каналізації, зведено адміністративну будівлю з проведенням внутрішніх та зовнішніх робіт. Також збудовано вольєри для утримання тварин, вигули та ізолятор.

Будівельні роботи та благоустрій території передбачалося завершити на початку грудня минулого року. Тоді ж на об`єкті будівництва відбулася нарада за участі представників управління ЖКГ, комунального підприємства «Зеленбуд», проектувальника, технагляду, підрядника та громадських активістів, котрі обговорили хід будівництва та вказали на недоліки проектування.

Зокрема, проектувальником не враховано влаштування дренажної системи відведення зливових вод з території Пункту і зливові води з бетонованих площ потраплятимуть у ємкості локальної виробничої каналізації, що у подальшому слугуватиме причиною необхідності їх частого відкачування.

Для якісного завершення всіх робіт та усунення допущених проектантом недоліків, які матимуть вплив на процес експлуатації Пункту тимчасового утримання тварин у Чернігові і виконання ним своїх функцій, учасниками виїзної наради було прийнято рішення про необхідність внесення змін до проектно-кошторисної документації в межах призначень та продовження робіт у 2018 році.

Наразі внутрішні роботи та роботи з оздоблення фасадів будівель практично завершені. Але благоустрій території можна буде закінчити лише після настання сприятливих погодних умов, тобто не раніше квітня.

Для повноцінного функціонування Пункту потрібно виконати всі роботи та створити комфортні та безпечні умови для працівників, які опікуватимуться майже двома сотнями тварин одночасно, серед яких будуть і хворі, що потребуватимуть негайного лікування в умовах ізоляції від здорових особин.

Управління ЖКГ, як ніхто інший, прагне якнайшвидше завершити будівництво Пункту, про роботи на якому постійно інформувалося, але ще більш необхідно, щоб об`єкт, який вперше зводиться у Чернігові, забезпечував гідні умови для роботи людей та відповідав потребам тварин, що там перебуватимуть, адже це регулюється Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Діяльність Пункту буде спрямована на регулювання чисельності тварин за допомогою методу біостерилізації. Відповідно до цього методу бездомні тварини після вилову проходять обробку від паразитів стерилізуються, вакцинуються і повертаються на місце вилову під опіку зоозахисників. Після стерилізації тварини стають епідеміологічно безпечними, неагресивними і не дають приплоду. Таким чином, чисельність тварин не збільшується і через певний час починається значне природне зменшення їх чисельності.


За інф. Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини