Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:31:33

Розповівши про "грошову реформу", шахрайка видурила у жительки Прилуччини майже 100 тисяч гривень

05.01.2018   10:22

Жертвою шахрайства стала 80-річна бабуся. Впустивши в дім лиходійку, яка представилася працівником соціального захисту, старенька втратила 70 тисяч гривень і 1 тисячу доларів. Тепер шахрайку шукає поліція міста Прилук.

Надмірна довірливість – наш перший ворог, який працює на руку шахраям. У багатьох випадках величезних втрат могло б не бути, якби сама жертва проявила хоча б трохи обережності.

Як розповіла потерпіла поліцейським, самозванка, яка видавала себе за працівницю служби соціального захисту, переконливо розповіла пенсіонерці про «грошову реформу». Старенька повірила в це і не вагаючись обміняла свої заощадження на «нові» купюри.

- Біля під’їзду мене чекала жінка, - розповідає бабуся, - вона представилася працівником соціальної служб та сказала, що прийшла допомагати пенсіонерам, мовляв, грошова реформа, тож будемо міняти старі гроші на нові.

Жінка виглядала добре, тож, старенька чомусь одразу їй повірила. Тим більше, що добродійка добре розумілася на проблемах пенсіонерів і давала поради як поводитися в тій чи інший ситуації.

Після нетривалої психологічної «обробки» пенсіонерка витягла всі свої заощадження, що відкладала на чорний день (а це майже 100 тисяч гривень), та віддала зловмисниці. Та пообіцяла, що через пару годин принесе «нові» гроші та пішла собі.

Хоча бабуся й одразу звернулася до поліції, «добродійка» вже встигла втекти.

Нині поліція Прилук робить усе можливе, щоб розшукати шахрайку та закликають громадян бути більш уважними до незнайомців і ні в якому разі не впускати їх до оселі, тим більше, не віддавати свої гроші.

Поліція наголошує, що ні соціальні служби, ні громадські організації не мають ніякого відношення до операцій з готівковими коштами. На шахраїв в кримінальному кодексі є стаття 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство), в якій зазначено, що заволодіння чужим майном або придбання право на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини