Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:07:45

Оголошується додатковий набір нової команди на участь у проекті "Громада, де чути голос молоді"

04.01.2018   13:52Агенцiя

Громадська організація «MART» в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини» оголошує додатковий набір нової команди учасників для участі у проекті, який спрямований на активізацію участі молоді в житті місцевої громади, «Громада, де чути голос молоді».

Метою проекту є залучення молоді до участі в прийнятті рішень та формуванні молодіжної політики на місцевому рівні, розроблення форм та методів активної участі молоді в житті місцевої громади через її ефективну взаємодію з місцевими органами самоврядування.

Цілями проекту є:


1.    Забезпечення права на участь молоді місцевих громад в процесі прийняття рішень шляхом напрацювання відповідних місцевих рішень та місцевих нормативних актів.

2.    Покращення становища молоді в місцевих громадах шляхом посилення спроможності місцевих молодих громадських активістів взаємодіяти з місцевою владою у процесі прийняття рішень.

3.    Формування навичок активної діяльності в інтересах громади шляхом використання демократичних процедур та  правозахисних підходів.

4.     Активізація молоді в житті місцевої громади, в реалізації та захисті прав та свобод.

5.    Збільшення кількості ОТГ в Чернігівській області, які забезпечують широку участь молоді в процесі прийняття рішень та використовують інструменти місцевої демократії.

 До участі у проекті запрошуються місцеві групи представників ОТГ Чернігівської області ( 5 осіб), до складу яких входять:

    2 представники місцевої влади, що приймають рішення, або ж впливають на прийняття рішень;
    2 представники молоді (бажано випускники програм щодо молодіжної політики та участі молоді) або представники громадської  організації з відповідної громади;
    1 представник громадськості або ЗМІ.

Як стати учасником проекту «Громада, де чути голос молоді»:
    заповнити аплікаційну форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGQ6WoVt3lnATNplfTKtoWAUn03oZlw42LjFgAlzce3o0Pdw/viewform?usp=sf_link, не пізніше 16:00 15 січня 2018 р.
    переконатися, що ваша заявка прийнята.

Результати набору учасникам буде повідомлено не пізніше 17 січня 2018 року.

Термін дії проекту:
Вересень 2017 - липень 2018 року.

Етапи проекту:
     проведення експертами аналізу права (на міжнародному, національному та місцевому рівнях) щодо участі молоді в житті громади;
    3-денний тренінг «Права людини та місцева демократія»;
    проведення учасниками та учасницями проекту моніторингу стану реалізації місцевої молодіжної політики на місцях;
    5-денний тренінг «Школа з підходу, що базується на правах людини для молоді»;
    розробка політики участі молоді в процесі ухвалення рішень і впливу на цей процес, а також участі в будь-яких формах діяльності відповідно до ситуації кожної з громад;
    адвокасі кампанії на місцях  - лобіювання прийняття створених політик участі молоді у прийнятті рішень у законодавство ОТГ Чернігівської області (проведення одноденних заходів, що сприятимуть досягнення їх цілей);
    проведення підсумкової конференції за результатами проекту.


Громадська організація "MART"

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини