Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:29:52

Прорив на магістральному водопроводі, який стався в Чернігові на Новий рік, ліквідували одразу

03.01.2018   08:16

Другу добу в Чернігові по вул. Гончій працівники КП «Чернігівводоканал» усувають наслідки аварії на магістральному водогоні діаметром 300 мм. Аварія сталася 1 січня поблизу житлового будинку №32.

Фахівці КП «Чернігівводоканал» розповіли про хід ліквідації аварії та її можливі причини журналістам. Після розриття місця пориву та відкачування води ними було виявлено, що в результаті аварійної ситуації серйозно пошкоджено чавунну трубу - з неї вирвало чималий шматок стінки, а вздовж труби пішла тріщина довжиною до 6 метрів.  На думку спеціалістів, таке пошкодження могло статися внаслідок гідроудару, причиною якого, вірогідніше за все, стало падіння електричної напруги на ВНС-1 "Ялівщина" (зафіксоване 29.12.2017) та, як наслідок, зупинка насосного обладнання цієї станції. Причиною падіння напруги в електричних мережах були збої в роботі обладнання ПАТ «Чернігівобленерго».

Старший майстер служби водопровідних мереж КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради Віталій Мекшун розповів:

- Вчора, 1 січня, відбувся виток води з трубопроводу діаметром 300 мм за адресою вул. Гонча 32. Витік був дуже великий, було затоплено всю вулицю Гончу, вся вода збігала в річку Стрижень. Після перекриття води розпочалися роботи по ліквідації цього прориву. Було викликано представників інженерних споруд міста і за їх погодженням було розпочато земляні роботи в місці прориву. При розкопуванні було виявлено, що ділянка водопроводу товщиною 300 мм та довжиною 6 м розкололася поздовжною тріщиною. Дана аварійна ситуація виникла внаслідок гідроудару, який  відбувся після відключення електромережі на двох насосних станціях міста. На сьогодні, 2 січня, виконуються роботи по заміні цієї ділянки аварійного трубопроводу. Завдяки тому, що водопровідна мережа міста закільцевана, аварійну ділянку було зразу локалізовано, а водопостачання в будинках відновлено.


Працівники КП «Чернігівводоканал» планують вже сьогодні відновити водопостачання на пошкодженій ділянці водопроводу в звичайному режимі. Це буде можливим, якщо не виникне нових аварійних випадків на цій ділянці. Як попереджають спеціалісти, гідроудар міг викликати пошкодження ще в якомусь місці цього підземного водогону. Адже зношеність мереж підземних трубопроводів – загальновідома проблема не тільки Чернігова, а й усієї України.

Розрита ділянка буде засипана грунтом та втрамбована щебенем, а як тільки дозволять погодні умови – заасфальтована.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.