Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:49:15

Чернігівські патрульні склали присягу

27.12.2017   07:45

Понад чотири місяці 68 курсантів (з них 10 дівчат), які пройшли відбір до патрульної служби, навчалися в столиці.

У церемонії складання присяги, що відбулася на території Управління патрульної поліції, взяли участь близькі, родичі, представники Головного Управління Нацполіції та органів влади. За словами начальника Управління патрульної поліції в Чернігівській області Олександра Леонова, всі ці патрульні нестимуть службу в обласному центрі.

- Вірю, що набуті під час підготовки знання й навички, а також досвід колег, з якими патрульні пліч-о-пліч нестимуть службу, допоможуть їм стати справжніми професіоналами, — сказав Олександр Леонов.

Хтось із новоспечених патрульних уже працював у поліції, хтось марив про службу з дитинства.

- Про роботу в поліції я мріяла з дитинства. Завжди була в захваті від людей, які працюють у поліції. Мій тато також колишній військовий, а я за фахом юрист. Хочеться служити суспільству і змінити його на краще. Я задоволена первинною професійною підготовкою. Нас готували найкращі фахівці, — запевняє рядова поліції Антоніна Купріян.

Окрім того, нести службу в патрульній поліції виявили бажання й ті, хто вже мав певний стосунок до правоохоронних органів. Так, рядовий поліції Павло Овчаренко давно подумував змінити роботу, але спробував пройти відбір лише під час другої хвилі набору до патрульної поліції.

- Три роки працював у пенітенціарній службі, але вирішив, що патрульна служба — для мене. Тим паче, що викладачі вкладали в нас дуже багато часу, майже кожне заняття було цікавим. Тепер ми маємо допомагати людям та змінити країну на краще, — каже рядовий поліції Павло Овчаренко.

Це перший добір, який доповнить ряди патрульних, адже життя змінюється: хлопці переважно переходять до інших підрозділів, дівчата — йдуть у декрет. Взагалі-то в суспільстві вже склалася така думка, що патрульна поліція — це гарний старт для людей, які мають бажання побудувати кар’єру. Так, наприклад, заступник начальника Управління патрульної поліції Чернігова Ігор Лисенко, який нещодавно сам був патрульним, у своєму виступі під час присяги зауважив наступне:

- Хочу попросити управління патрульної поліції, командирів рот, їхніх заступників: ви маєте дійсно передати новому складу цінності, які є в патрульній поліції. І щоби вони згодом нікуди не ділися. Також хочу побажати поліцейським різних рівнів, що ми були дійсно «Служити та захищати!», — сказав Лисенко.

Отже, патрульні сьогодні склали присягу й у найближчі дні кожен з них побуває на першій зміні. Для того, щоби вони якомога швидше адаптувалися до реалій, було прийняло рішення перемішати їх так, щоб у складі кожного екіпажу були як новачки, так і ті, хто працює в патрульній службі декілька років. Службу патрульні нестимуть у тісній взаємодії з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини