Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:11:18

Напередодні Новорічних свят поліція проводить операцію "Ялинка"

26.12.2017   16:09Агенцiя

Мета комплексу профілактичних заходів – недопущення незаконного вирубування хвойних насаджень у передноворічний період.

Більшість мешканців області проблему придбання ялинки чи сосни вирішує просто - відвідують ялинковий ринок. Але, як показує практика, не перевелися ще на Придесенні добродії, які беруть сокиру та йдуть до лісу. То ж для тих, хто в такий спосіб хоче прикрасити на Новий рік свою оселю, слід зазначити, що в області в грудні 2017 року поліцією спільно з працівниками лісового господарства проводяться оперативно-профілактичні заходи «Ялинка» щодо попередження та виявлення незаконних порубок хвойних дерев.

Перед новорічними святами почастішали випадки крадіжки молодих хвойних дерев. Як повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, це і стало передумовою для рейдів лісами області.

В ході проведення вказаних заходів відпрацьовуються лісові масиви, стихійні ринки, території мікрорайонів міст та інших місць стихійної торгівлі з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, що порушують чинне законодавство в частині порубки та незаконної реалізації хвойних дерев.

Згідно кодексу України “Про адміністративні правопорушення” за незаконну порубку лісових культур (стаття 65 КУпАП) порушникам загрожує сплата штрафу в розмірі від 85 до 170 гривень, за знищення або пошкодження підросту в лісах (статті 66 КУпАП) тягне за собою штраф в розмірі від 17 до 51 гривень. Окрім цього порушникам доведеться сплатити ще і збитки, завдані лісогосподарським суб’єктам. Згідно з законодавством, ця сума є більшою за сам штраф – за ялинку або сосну до 10 сантиметрів у діаметрі доведеться заплатити майже 400 гривень.

В Борзнянському, Корюківському, Ніжинському, Козелецькому, Бобровицькому, Чернігівському та Ріпкинському районах області поліція вже вилучила десятки незаконно зрубаних ялинок і сосен, на порушників складені адміністративні протоколи.

При нанесенні значних збитків лісовому господарству та у випадках знищення декоративних хвойних насаджень в місцях розташування меморіальних та історичних комплексів порушникам загрожує і кримінальна відповідальність. Тож пам’ятайте, що піддавшись на спокусу мати безкоштовну ялинку чи заробити якісь кошти на цьому, ви можете втратити значно більшу суму та зіпсувати Новорічне свято як собі, так і рідним.

Поліція області на період Новорічних і Різдвяних свят буде працювати в посиленому режимі. На цей період заплановано проведення ряду профілактичних заходів, спрямованих на забезпечення нормального відпочинку громадян, попередження і припинення правопорушень.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.