Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:55:46

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр вдруге відвідав Чернігівщину

21.12.2017   08:40Агенцiя

Спочатку він разом з головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем та Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком передав ключі від конфіскованого автомобіля Mersedes Actros на потреби рятувальників.

Далі був круглий стіл за участю громадських правозахисних організацій, нотаріусів, суддів, науковців та фахівців системи надання безоплатної правової допомоги. Обговорювали важливі теми – реформування сфери примусового виконання рішень та актуальні питання виконавчого провадження, зокрема, проблематику стягнення аліментів та посилення відповідальності за невиконання таких рішень.

Відкриваючи цей захід керівник управління юстиції Олег Трейтяк відзначив, що зміни законодавства про стягнення аліментів вже назріли в суспільстві і вчасно були внесені Мін’юстом на розгляд Парламенту. “Тільки у провадженні органів ДВС області зараз перебуває майже 17 000 виконавчих проваджень, з них по 4 000 існує заборгованість більше ніж у 3 місяці”, – сказав він.

Цікавими та змістовними були пропозиції фахівців-практиків щодо застосування законодавства, що посилює захист прав дитини, у тому числі, щодо розміру аліментів.
Зокрема, суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Вадим Коверзнев запропонував удосконалити механізм перерахунку розміру аліментів у сторону збільшення шляхом проведення цієї процесуальної дії безпосередньо виконавцем без звернення стягувача до суду.

Начальник Чернігівського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Євгеній Скалюн звернув увагу присутніх на особливості практичного застосування таких видів покарань як громадські роботи та адміністративний арешт за новим законом, що найближчим часом буде прийнятий.

Висловили свою точку зору директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, приватний нотаріус Олександр Красногор та представник громадської організації “M’APT” Дмитро Науменко.

“Відповідальність за несплату аліментів будуть грати роль запобіжника і стимулюватимуть боржників дбати про власних дітей”, – підсумував засідання круглого столу Сергій Шкляр.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.