Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:56:02

На громадських слуханнях схвалено рішення щодо будівництва дороги для під’їзду з вул. Івана Мазепи до житлового району по вул. Текстильників

18.12.2017   11:03

15 грудня у залі засідань Новозаводської районної у місті Чернігові ради відбулися громадські слухання на тему: "Обговорення будівництва автомобільної дороги для під’їзду з вулиці Івана Мазепи до житлового району по вулиці Текстильників згідно з техніко-економічним обґрунтуванням, затвердженим рішенням міської ради від 29 вересня 2011 року (13 сесія 6 скликання)".

Проведення цих громадських слухань ініціював Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко і 29 листопада підписав відповідне розпорядження. Майбутні громадські слухання та вся технічна документація проекту анонсувалися в місцевих засобах масової інформації.

Голова Дорадчого комітету, заступник міського голови Андрій Черненко на початку громадських слухань повідомив, що для участі в них зареєструвалося 105 чоловік. Після обрання лічильної комісії та затвердження порядку денного слухань був презентований проект будівництва нової автомобільної дороги для під’їзду з вул. Івана Мазепи до житлового району по вул. Текстильників.

З доповіддю виступила головний інженер Чернігівського ВКПДП «Укрдіпродор» Ольга Привалова. На початку вона зазначила, що мікрорайон "Шерстянка" вже давно потребує будівництва цієї дороги. На даний час населення мікрорайону в основному користується громадським пасажирським транспортом, який рухається по вул. Івана Мазепи. Надземний та підземний пішохідні переходи через значну протяжність маршруту та специфіку даних інженерних споруд обмежують можливість пересування людей з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, користування пасажирським транспортом по двох існуючих автомобільних маршрутах потребує значних затрат часу через їх протяжність та через необхідність здійснення пересадок на інші види транспорту.

Завдання на розроблення відповідного робочого проекту надійшло від управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради і техніко-економічне обґрунтування було затверджено рішенням міської ради у 2011 році.

За словами Ольги Привалової, нова автомобільна дорога повинна з’єднати вул. Івана Мазепи з житловим районом «Шерстянка» і проходить по існуючій дорозі з твердим покриттям протяжністю 591 м вздовж території ТОВ «Чернігіввовна», ТОВ «ІРБІС ЛТД» та ТОВ ТПК «Північ». Виходить ця дорога на паркову алею, яка з’єднує вул. Самоквасова та вул. Текстильників.

Крім того, дорога матиме дві смуги руху, ширина яких буде по 3,5м; ширина тротуарів – 2х2,25 м. Загальна протяжність – 1,936 км, з них: будівництво – 0,927 км, реконструкція- 1,009 км. Орієнтовна вартість будівництва дороги складає близько 65 млн грн.

В ході обговорення цього проекту учасники громадських слухань переважно говорили про те, що ситуація, яка існує на сьогодні, знижує комфортність проживання в цьому мікрорайоні, що відображається на багатьох сторонах життя в мікрорайоні.

На всі запитання, які надійшли від чернігівців, проектант і керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради надали вичерпні відповіді. Зокрема, щодо стану скверу у цьому мікрорайоні начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков зазначив, що з обох сторін дороги є дерева, але здебільшого вони вже перерослі, а подекуди й аварійні. Зараз мікрорайон  не має ніякого благоустрою. Томупісля будівництва нової дороги сквер буде повністю оновлений.

Присутня на слуханнях чернігівка повідомила, що у грудні серед мешканців мікрорайону «Шерстянка» було проведено опитування щодо будівництва цієї дороги та відновлення благоустрою району, в ході якого загалом було зібрано більше 1200 підписів за проведення цих робіт. Вона також висловила вдячність Чернігівському міському голові та міській раді за те, що зрушили цей довгоочікуваний проект.

Депутат міської ради по цьому територіальному округу і одночасно начальник управління освіти міської ради Василь Білогура нагадав, що у наступному році сквер, через який йтиме ця дорога, буде впорядкований. Адже в рамках Бюджету участі буде реалізований проект «Парк європейського періоду», який є переможцем серед великих проектів і має на меті реконструкцію скверу у цьому мікрорайоні. Цей проект під час голосування підтримали 1725 чернігівців і на його реалізацію з міського бюджету передбачено 1,5 млн грн.

У результаті громадських слухань «за» будівництво нової автомобільної дороги для під’їзду з вул. Івана Мазепи до житлового району по вул. Текстильників проголосував 101 учасник громадських слухань, «проти» - 1, «утрималися» - 3.


Житловий мікрорайон «Шерстянка» м. Чернігова в адміністративному плані відноситься до Новозаводського району м. Чернігова . В територіальному плані мікрорайон розміщений в південно-західній частині міста і відокремлений від його основної частини залізницею «Київ-Чернігів - Гомель» ДТГО «Південно-Західна залізниця». На даний час транспортний зв’язок з мікрорайоном здійснюється по двох напрямках:
    по вулиці Івана Мазепи - вул. Ціолковського - вул. Самоквасова (протяжність маршруту - 6,6 км);
    по вул. Любецька – вул. Ріпкинська – вул. Гагаріна – вул. Дніпровська- вул. Попова – вул. Ціолковського – вул. Самоквасова (вул. Текстильників) (протяжність маршруту – 5 км).

Крім того, мікрорайон зв’язаний з основною частиною міста пішохідним тунелем та пішохідним мостом через залізницю в межах станції «Чернігів –Пасажирський» з виходом тунелю на вулицю Івана Мазепи в районі місцевого ринку та виходом по мосту в районі залізничного вокзалу.

Протяжність підземного пішохідного переходу до вул. Івана Мазепи становить 0,5 км, протяжність пішохідного маршруту по мосту до залізничного вокзалу становить 0,8 км.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини