Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:59:36

Оголошено результати конкурсного відбору на позиції менеджерів і продюсерів філій Суспільного

07.12.2017   08:40Агенцiя

Правління Національної суспільної телерадіокомпанії України 5 грудня завершило співбесіди з кандидатами, що взяли участь у відкритому конкурсі на посади менеджерів і продюсерів регіональних філій компанії.

Конкурсний відбір пройшов у 23 областях. Було заповнено 12 із 22 вакансій менеджерів та 16 із 23 вакансій продюсерів.

Як проходив процес конкурсного відбору?

8 днів по 12 годин на день, 226 співбесід. Все це далося непросто, як кандидатам, так і правлінню, яке повним складом працювало як журі конкурсу.

Претенденти дуже різні: були люди з ідеями, були пристосуванці, були й просто «а раптом пройде». Але допомогла підготовча робота центральної дирекції НСТУ. По продюсерах працювала експертна група Ради Генпродюсерів. Рада збиралася кожного дня і працювала по претендентах на позиції продюсерів філій – обговорювала портфоліо, дивилась творчі доробки кандидатів, зважала на їх досвід, і робила рекомендаційний висновок для членів журі. Висновків було три: не рекомендувати, рекомендувати до співбесіди, рекомендувати до найму (цей останній висновок журі побачило лише двічі серед більше ніж двохсот рекомендацій).

По претендентах на посади менеджерів філій працювали оргвідділ НСТУ та безпековий департамент (по одному з претендентів було знайдено інформацію щодо його роботи на керівний посаді в Криму вже під час окупації; претендента було знято з конкурсу). Перевірялась відповідність та правдивість інформації в резюме та біографічних довідках; збирались данні методом OSINT (на основі відкритих джерел) та з власних джерел по регіонах.
(Найчастіше претенденти не вказували в даних приналежність до партій або роботу в партійних чи владних структурах – що само по собі не було для журі чимось карним, але тоді ми більше уваги приділяли етичній стороні та поточним зв’язкам претендента з політикою. В двох випадках кандидатам було запропоновано за умови обрання на посаду облишити позицію депутата місцевого самоврядування).

Таким чином, власне співбесіди були вже завершенням, «ягодою на торті», де кандидатові можна було подивитися в очі, вислухати мотивацію, провести через тести і зробити кінцевий висновок.

Тестами у випадку продюсерів могли бути кейси з назвами та форматами програм і пропозицією обрати прийнятність для ефіру Суспільного мовника чи неприйнятність. Просвітницька програма для непевних в собі чоловіків та жінок під назвою «Пік-ап»? Трансляція конкурсу «Міс Красуня регіону»? Спортивна програма боїв без правил «Козацька звитяга»? Програма пошуку тіл загиблих на непідконтрольній території за допомогою екстрасенсів? Документальний фільм «Історія українського шансону»? А трансляція фестивалю українського «шансону»?

Так, тести були навмисно провокативними та неоднозначними; кандидат міг схвально відповісти «чому б не зняти документальний фільм про шансон, він існує як явище, і знання про це явище є корисним», а тоді попастися в пастку можливості трансляції і фестивалю заодно, що є вже популярізацією шансону, а це зовсім не є завданням Суспільного. Чи в випадку боїв без правил багатьох спантеличувала назва «Козацька звитяга» - це ж явно українське, а значить добре - відволікаючи від брутального змісту явища.

Подібними тестами перевірялись не тільки розуміння претендентами цінностей Суспільного мовника, але й знання законів України, за якими працюють медіа.

В випадках з менеджерами такими тестами ставали, наприклад, пропозиції виробництва годинного рекламного фільму про досягнення місцевого підприємства. Дорого. А потім окремо – продаж ефіру для такого фільму. Ще та спокуса для менеджера, який має дбати про фінансовий добробут філії – але має діяти в межах закону.

Врешті, на дев’ятий день майже вночі, ми підбили підсумки, обрали 12 менеджерів та 16 продюсерів. Як і зазначено в Стратегії розвитку НСТУ, ми надали першочергові можливості діючим працівникам НСТУ довести свою спроможність до змін; в разі вагання з адміністраторами (менеджерами) ми віддавали перевагу знанню системи і готовність змінювати її, а у випадках з продюсерами - воліли вливати «свіжу кров» і нове мислення в застійну систему.

Так, умови і критерії були жорсткими, ми хочемо бачити в команді лише кваліфікованих та ціннісних колег, а тому і підходимо до відбору вкрай ретельно. Тим більше, що й заробітна платня нових керівників, що мають стати двигунами реформ в регіонах – досить конкурентна для українського медійного ринку: вилка від 17 до 32 тисяч гривень з можливим преміюванням до 100 відсотків при перевиконанні KPI.

Решту позицій ми залишаємо відкритими (офіційна формула по них – «конкурс вважається таким, що не відбувся») і плануємо продовжити цю роботу в лютому. Нові конкурси буде оголошено за місяць до початку, щоб у кандидатів було ще більше часу для підготовки.

Реформу, менше з тим, зупиняти не можна: там, де конкурс не відбувся – буде призначено т.в.о. (тимчасово, до нового конкурсу, виконуючих обов’язки) менеджерів, які, так само як і нові керівники, проведуть оптимізацію системи в наступні два місяці. Акцент не на звільненні людей, а на оптимізації самої системи, вдосконаленні її технологічних ліній і перебудові структури компанії відповідно до Стратегії ПАТ НСТУ.

8-9 грудня ми проведемо перші координаційні та робочі зустрічі з новообраними менеджерами і продюсерами у Києві. Це будуть два дні насичених тренінгів та робочих нарад по напрямках: творчому, технічному, кадровому, юридичному, фінансовому, комунікаційному. Керівники підрозділів центральної дирекції зустрінуться з менеджерами та продюсерами, щоб опрацювати спільний план реформ на найближчий період. Генпродюсери НСТУ скоординують з продюсерами філій перші кроки щодо змін у контенті та мовленні.

З 11 грудня новообрані менеджери та продюсери філій вступлять на свої посади у регіонах. Протягом наступного тижня члени правління та директори департаментів центральної дирекції НСТУ відвідають регіональні філії, аби представити колективам нових керівників, і провести спільні зустрічі з регіональними колективами.

Зрозуміло, що прогрес не зупиниться ніколи – але рішучий час втілення ключових параметрів реформи приходить саме зараз – від сьогодні і до 2 квітня.

Нагадаємо, вперше в історії НСТУ керівників регіональних філій обирали відкритим конкурсом, взяти участь у якому могли всі охочі, що відповідали кваліфікаційним вимогам Положень про конкурсний відбір на посаду менеджера та продюсера філії.

Також вперше для керівництва філіями запроваджено дві різні посади: продюсер, що відповідає за контент та менеджер, який виконує лише адміністративні функції та має у обов’язках пряму заборону втручатися у творчі питання.

Загалом заявки на участь у конкурсному відборі подали 234 кандидати: 124 – на позиції продюсерів філій, 110 – на менеджерів. Прийом документів тривав із 8 до 21 листопада. Заявки від кандидатів на посади менеджера та продюсера Криворізької філії Суспільного приймалися до 27 листопада, оскільки відбір керівників для цього мовника стартував 14 листопада.
Співбесіди з кандидатами на посади продюсерів та менеджерів філій Суспільного розпочалися 27 листопада й тривали до 5 грудня.

За результатами конкурсу менеджерами регіональних філій Суспільного стали:

Вінницька РД - Тарануха Т.А.
Житомирська РД – Самарцев В.А.
Закарпатська РД – Мещеряков В.В.
Івано-Франківська РД - Кияницька Н.П.
UA: Донбас РД – Шаповалов А.А.
Миколаївська РД - Білоус І.В.
Одеська РД – Небольсін О.А.
Полтавська РД - Сердюк Є.С.
Сумська РД – Такул О.В.
Черкаська РД – Старинець Є.Є.
Чернігівська РД – Соколюк В.О.
Чернівецька РД – Гришин-Грищук О.Б.

Посади продюсерів регіональних філій Суспільного за результатами конкурсу отримали:

Вінницька РД – Мозалевський В.В.
Житомирська РД – Ладижець В.О.
Закарпатська РД – Тичина Є.О.
Запорізька РД – Андреєва Н.М.
Івано-Франківська РД - Держипільска Г.О.
Кіровоградська РД – Кваша О.Ю.
UA: Донбас РД – Нощенко С.Ю.
Львівська РД – Антоник У.М.
Одеська РД – Кипоренко І.А.
Полтавська РД – Журавлева О.Б.
Рівненська РД – Білецька І.О.
Сумська РД – Кириленко О.М.
Харківська РД – Силаєва Г.Є.
Херсонська РД – Середюк В.Г.
Чернігівська РД – Шелковий А.В.
Чернівецька РД – Волошин М.О.

Із менеджерами та продюсерами філій підпишуть строкові трудові договори на один рік, які за результатами роботи можуть бути продовжені.

Регіональні дирекції, де конкурси вважаються такими, що не відбулися, по позиціях:

Волинська РД – не обрано менеджера та продюсера
Дніпровська РД – не обрано менеджера та продюсера
Запорізька РД – не обрано менеджера
Кіровоградська РД – не обрано менеджера
Криворізька РД – не обрано менеджера та продюсера
Львівська РД – не обрано менеджера
Миколаївська – не обрано продюсера
Рівненська РД – не обрано менеджера
Тернопільська РД – не обрано менеджера та продюсера
Харківська РД – не обрано менеджера
Херсонська РД – не обрано менеджера
Хмельницька РД – не обрано менеджера та продюсера
Черкаська РД – не обрано продюсера


Зураб Аласанія

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини