Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:16:56

Прокуратурою вживаються заходи, спрямовані на протидію злочинності в регіоні, у тому числі й її корупційним проявам

01.12.2017   13:02Агенцiя

Робота на даному напрямі продовжується.

Враховуючи, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції» з 15.08.2016 органи прокуратури та Служби безпеки України позбавлені повноважень на складання протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією (статті 1724-1729 КУпАП), прокуратурою Чернігівської області вжито заходів щодо об’єднання зусиль та координації спільних дій правоохоронних органів у сфері протидії корупції.

У поточному році у взаємодії з прокурорами співробітниками Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України складено та направлено до суду 142 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, що більш ніж у 2,5 рази (42) перевищує результати 2015 року та на 54 % (92) – 2016.

Стосовно посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування складено 31 протокол.

До суду направлено 11 протоколів щодо голів районних та міських рад, 3 – голів районних державних адміністрацій. Складено протоколи у відношенні начальника служби захисту споживачів області та заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За результатами судового розгляду до відповідальності притягнуто 93 (у 2015 – 39, 2016 – 64) правопорушника, якими сплачено штрафів на суму понад 100 тис грн.

Завдяки принциповій позиції за позовами прокуратури скасовано 7 нормативно-правових актів та рішень, прийнятих у наслідок корупційних правопорушень, стягнуто 77 тис грн. збитків, завданих інтересам держави.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини