Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:36:59

Сільгосппідприємці Чернігівщини ознайомилися з окремими аспектами законодавства у сфері оподаткування та земельних правовідносин

01.12.2017   12:05Агенцiя

Актуальні питання оподаткування та земельних відносин розглянули цього тижня, 28 листопада, учасники семінару-практикуму для керівників і представників сільгосппідприємств області.

Організатором заходу виступив Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації за участю громадської спілки «Аграрний союз України» та Чернігівського обласного союзу сільськогосподарських підприємств.

Серед розглянутих питань – оподаткування на додану вартість, у тому числі послідовність дій платника ПДВ у разі блокування податкових накладних, сплата податку з доходів фізичних осіб, військовий збір тощо.

Значну увагу експерти-доповідачі приділили земельним правовідносинам, зокрема, новим вимогам до договорів, особливостям їх складання, змінам у правилах використання земель, власники яких померли, ризикам орендарів у випадках, коли орендодавці не отримують орендну плату.

Крім того, йшлося про новий порядок перевірок підприємств органами Держпраці, штрафні санкції та способи захисту, типові помилки підприємств. Учасники семінару отримали відповіді на актуальні питання трудових і земельних відносин у фермерських господарствах.

У ході обговорення спікери поділилися власним досвідом на прикладах своєї практики.

Також учасників семінару поінформували про новий інструмент кредитування сільськогосподарських товаровиробників – аграрну розписку та практику її впровадження.

 
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини