Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:25:32

Чернігів приймав учасників всеукраїнського семінару для відповідальних за оргроботу в профспілках

30.11.2017   18:28Агенцiя

Мабуть, ні в кого не викликає сумнівів теза про те, що орговики є однією з ключових ланок в профспілковій структурі. В більшості випадків саме на їх плечі лягають найважчі завдання: мотивувати, організувати, провести, інформувати людей. Відповідно, навчання цієї категорії профспілкових працівників вимагає особливої уваги.

Протягом 22-24 листопада в Чернігівському Навчально-методичному центрі було проведено семінар спеціалістів членських організацій ФПУ, відповідальних за організаційну роботу. Учасників привітали на чернігівській землі, ознайомили з програмою навчання та організаційними моментами заходу: Larisa Rovchak — Департаменту розвитку профспілкового руху та зв'язків з громадськими організаціями ФПУ, Ihor Moskalenko — голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Тетяна Осадча — директор Чернігівського НМЦ профспілок.

Навчальну програму розпочав Євген Драп’ятий — заступник Голови Федерація Профспілок України, який познайомив учасників з досвідом діяльності профспілкових організацій України в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад.

Далі до проведення семінару приєдналися Volodymyr Kovalchuk — юрист Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок та Vitalii Kopysh — керівник Центру освіти дорослих «Перспектива» НМЦ профспілок. Разом вони провели декілька тренінгових блоків, які стосувалися основ органайзингової роботи, використання кращих європейських практик профспілкової роботи, розвитку необхідних компетенції сучасного профспілкового лідера.

В формі практичного завдання учасники потренувалися в плануванні органайзингової кампанії по створенню первинної профспілкової організації. В наступній частині семінару орговики обговорили питання управління іміджем організації, а також відпрацювали навички оперативної реакції на інформаційні провокації з боку конкурентів.

Важливим для сучасного профлідера є розуміння сприйняття інформації, установок, цінностей та самосприйняття молоді, яка є рушійною силою профспілкового руху. Дане питання також було включене до навчальної програми.

До проведення семінару було запрошено авторитетного та відомого тренера Чернігівського НМЦ, кандидата економічних наук, доцента Чернігівського національного технологічного університету Sveta Zadorozhnaya. Разом з учасниками вона опрацювала питання мотивації профспілкового членства, як невід’ємна складова органайзингу. Також Світлана Миколаївна виступила модератором дискусії: “Організаційне зміцнення профспілок. Органайзинг – інструмент розвитку профспілок”. Це була продуктивна, чесна та відверта дискусія, результати якої будуть опрацьовані та узагальнені для подальшої роботи.

На навчанні також був представлений, без сумніву, інноваційний та передовий продукт — мобільний додаток «Активний профспілковий квиток». Про переваги цієї сервісної технології розповів Василий Попик – голова Профспілки таксистів України.

Логічним і приємним завершенням семінару стало вручення сертифікатів та обмін враженнями, які допоможуть внести необхідні корективи під час проведення наступних заходів.

Проведення семінару стало можливим завдяки організаційним зусиллям Департаменту розвитку профспілкового руху та зв'язків з громадськими організаціями ФПУ та підтримці проекту “Union to Union” Міжнародної конфедерації профспілок.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини