Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:00:54

У Ніжині працювала "мобільна група" з питань захисту прав землевласників

10.11.2017   08:48

9 листопада відбувся виїзд мобільного консультативного пункту з питань захисту прав землевласників та землекористувачів до Ніжина.

Аграріїв міста консультували начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Лідія Шурда, начальник управління Державного земельного кадастру Головного управління Держземкадастру у Чернігівській області Антоніна Бороденчик, начальник Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бригинець.

Керівник територіального управління юстиції поінформував присутніх про діяльність оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу при Чернігівській обласній державній адміністрації, розповів про роботу мобільних консультативних пунктів з питань захисту прав землевласників та землекористувачів.

«На сьогодні органами юстиції області активно реалізується загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!», проводиться робота з інформування громадян про права та механізми їх захисту, землевласники та землекористувачі отримують компетентні правові консультації з питань земельного законодавства від представників владних структур», - зазначив Олег Трейтяк.

Говорили і про можливі способи захисту прав землевласників та землекористувачів, посилення відповідальності державних реєстраторів за незаконні дії у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу, підвищення професійного рівня державних реєстраторів, надання безоплатної правової допомоги, запровадження змішаної системи виконавчого провадження тощо.

Поцікавились аграрії у правників про максимальний і мінімальний розмір орендної плати, як діяти, коли виявлено помилку у витязі з Державного земельного кадастру, як отримати відомості з Державного земельного кадастру в органах ЦНАП та ін.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини