Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:54:33

Працівники ДСНС провели профілактично-роз'яснювальний захід у житловому секторі громадян

07.11.2017   07:27

З початку року на Чернігівщині спостерігається збільшення загальної кількості пожеж на 33,7%, переважна більшість яких виникла саме в приватних помешканнях громадян.

Крім того, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 57 осіб, ще 23 травмовано. Основною причиною такого становища є нехтування громадянами елементарними заходами пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення, електрообігрівачів, електромереж та власна необережність у поводженні з вогнем.

06 листопада співробітниками Управління ДСНС України у Чернігівській області та Бахмацького районного відділу спільно з представниками соціальної служби проведений профілактично-роз'яснювальний захід на території села Курінь.

Під час відпрацювання особлива увага приділялась помешканням самотніх громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин. Рятувальники розповіли громадянам про випадки виникнення пожеж і надзвичайних подій, які мали місце на території області та району, їх головні причини.

Мешканцям населеного пункту були доведені основні правила пожежної безпеки, при експлуатації газових, електричних та приладів пічного обладнання, а також алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних й підозрілих предметів. Крім того, рятувальники звернули увагу батьків щодо недопущення залишення дітей без відповідного нагляду та навчання підростаючого покоління правилам безпеки. 

Під час проведення профілактичної роботи фахівці ДСНС вручили мешканцям будинків та пересічним громадянам листівки й пам'ятки з інструкціями щодо безпечного поводження у різних небезпечних ситуаціях.

Також рейдова бригада відвідала й місцеву школу. Рятувальники перевірили наявність вогнегасників, планів евакуації на випадок виникнення пожежі, провели з освітянами бесіди щодо організації роботи серед дітей з питань безпеки життєдіяльності, а також надали  наочні матеріали пропаганди для оновлення наявного профілактичного куточка.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини