Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:43:57

З турботою про застрахованих осіб Чернігівщини

04.11.2017   09:46Агенцiя

Вже стало доброю традицією, в першу неділю листопада, відзначати День працівника соціальної сфери, що є свідченням шани держави та подяки людей за допомогу у вирішенні багатьох питань, у тому числі, з призначення страхових виплат.

руки

руки

До тих, хто працює в соціальній сфері України, по праву відносяться і працівники Фонду соціального страхування України(далі - Фонд).
На Чернігівщині Фонд представлений управлінням виконавчої дирекції Фонду та вісьмавідділеннями,висококваліфіковані спеціалісти яких забезпечують гарантовані державоювиплатиматеріального забезпеченняу зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також надання соціальних та медичних послуг особам, які підлягають соціальному страхуванню.

І вони відчувають цю підтримку щоденно. За 10 місяців підприємствами, установами і організаціями до відділень подано 23325  заяв-розрахунків на суму 138,96 млн.грн. по 77098 листках непрацездатності, в тому числі:по тимчасовій непрацездатності - 94,97 млн.грн., по вагітності  та пологах - 43,22 млн.грн., на поховання - 765,7 тис.грн. (розмір цієї допомоги наразі складає 4 100,00 грн.). 

Усі вони профінансовані.Отже, сьогодні своєчасно та в повному обсязі виконується основне завдання Фонду – надання матеріального забезпечення.

В області, станом на 1 листопада, здійснено  страхові  виплати на суму 44,2 млн. грн. 3397 особам, які потерпіли від нещасного випадку на виробництві або професійного  захворювання та членамїх сімей, які мають право на відшкодування шкоди в разі смерті потерпілого, із них: 60 інвалідів I групи, 377 інвалідів - II групи, 1243 - інваліда III групи, 1574 потерпілих, які не визнанні інвалідами. Середній  розмір  страхової  виплати на одного потерпілого за 10 місяців становить  1302 грн. 

Всі відділення провели роботу по встановленню з 1 січня 2017 року нового розміру щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві, у яких розмір щомісячної страхової виплати у перерахунку на 100 відсотків втрати працездатності був менший за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом станом на 1 грудня 2016 року, з урахуванням відсотка втрати працездатності.

За підсумками перерахунку зростання щомісячної грошової суми в разі часткової чи повної втрати працездатності відбулось у 1531 потерпілого на виробництві із 3310, тобто у 46 відсотків потерпілих відбулось збільшення щомісячної страхової виплати.

Водночас відділення здійснили перерахунок щомісячних страхових виплат з 1 березня цього року 3285 потерпілим та 182 особам, що втратили годувальників. У всіх 3467 потерпілих та осіб, які мали на це право в разі смерті потерпілих розмір страхових виплат збільшився на 23,6 відсотка.
Не залишаються наодинці зі своїми проблемами і потерпілі, які вимушено змінили місце проживання. До робочих органів, починаючи з вересня 2014 року, звернулися із заявами про продовження страхових виплат 538 осіб, які своєчасно отримували та отримують належні їм страхові виплати. Всі звернення таких потерпілих розглядаються в оперативному порядку.

Працівники відділень проявляють особливу чуйність до цієї категорії людей, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, співпереживають, намагаються підтримати та розрадити в їхній біді. Сьогодні щомісячні страхові виплати отримують 307 потерпілих-переселенців, яким з початку року виплачено понад 8,5 млн. гривень. 

Поряд з правом застрахованих осіб на отримання матеріального забезпечення є безкоштовне лікування у вигляді відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм.

Так, робочими органами проводилась робота щодо організації та забезпечення потерпілих (внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання) і працюючих осіб (після перенесених захворювань і травм) лікуванням в умовах санаторно-курортних закладів.

В області,за 10 місяців 2017 року, 64 інваліди внаслідок трудового каліцтва охоплено санаторно-курортним оздоровленням. В тому числі, видано 7 санаторно-курортних путівок, що придбані централізовано та укладено 57 договорів на відшкодування витрат за надані послуги санаторіям.

Із загального числа потерпілих, санаторно-курортне лікування яких оплачено коштом Фонду – 5 інвалідів І групи з наслідками травм і захворювань хребта та спинного мозку. Крім того, двоє осіб – потерпілі, які переселилися з території проведення антитерористичної операції; вони пройшли курс санаторного лікування за профілем з приводу захворювань нервової системи.

Слід зазначити, що Порядок, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 №33, передбачає відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих. Тож з часу запровадження такого механізму інваліди за наслідками трудових каліцтв чи професійних захворювань отримали путівки в 15 різних оздоровницях, які самі ж і обрали.

Важливим напрямком роботи в частині надання медико-соціальних послуг застрахованим особам є забезпечення їх відновлювальним лікуванням (медичною реабілітацією) в умовах реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів. У січні – жовтні коштом Фонду було оплачено медичну реабілітацію (відновну терапію) 1021 особі.

За рахунок бюджетних асигнувань Фонду на ці цілі придбано 1004 реабілітаційні путівки згідно заявок закладів охорони здоров’я області. 

Всі путівки були передані для проходження курсу реабілітації після перенесених захворювань і травм (не пов’язаних з виробництвом) хворим, що проходили стаціонарне лікування. Видачу путівок здійснювали відбіркові комісії, що створені в 35 лікарнях області, за умови наявності у хворих медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря для доліковування в санаторіях по дев’яти профілях. Таким чином отримали путівки 972 хворих – працюючих громадян та 32 дитини (батьки яких працюють).

Також на підставі висновків МСЕК (ЛКК) в санаторно-курортні заклади для проходження медичної реабілітації було направлено 17 застрахованих осіб – потерпілих за прямими наслідками страхового випадку (по захворюваннях опорно-рухового апарату - 15; нервової системи - 2).

Отже, управління виконавчої дирекції Фонду та його відділення продовжують посідати важливе місце в соціальній інфраструктурі Чернігівщини та відігравати значну роль в забезпеченні добробуту громадян області.

                   
Прес - служба управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини