Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:52:13

КП "Новозаводське" обслуговує 546 житлових будинків Чернігова

31.10.2017   14:38

Комунальне підприємство «Новозаводське» Чернігівської міської ради на даний час обслуговує 546 житлових будинків загальною площею квартир 796 тисяч кв. м. В цих будинках розміщено 17 088 квартир, в яких зареєстровано 34 382 мешканця.

Про це повідомив начальник КП «Новозаводське» Віталій Морський 31 жовтня на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

У 2017 році на підприємстві проведена реорганізація: з 3-х спеціалізованих дільниць створені 2 дільниці з комплексного обслуговування житлового фонду, які виконують технічне обслуговування інженерних мереж, поточні ремонти, санітарне прибирання житлових будинків та прибудинкових територій. До структури підприємства також входить аварійно–транспортна служба, яка працює в цілодобовому режимі по ліквідації аварійних ситуацій в житлових будинках. Служба додатково надає послуги 30 установам і організаціям міста.

Постійно ведеться робота з Колл-центром по роботі зі споживачами житлово-комунальних послуг для оперативного усунення аварійних ситуацій.

У 2017 році підприємству з міського бюджету були виділені кошти на придбання техніки в сумі 825 тис. грн. За результатами тендеру придбано новий трактор «Білорусь» з додатковим обладнанням для чищення снігу та причеп до нього (811, 75 тис. грн).

Для роботи в зимовий період підприємством підготовлено 4 одиниці автотранспортної техніки для прибирання снігу та 4 комплекти навісного плужно-щіточного обладнання. Крім того, заготовлено 300 т піску та 5 тон солі. Всі двірники та прибиральники забезпечені льодорубами та лопатами для відкидання снігу.

Прибудинкова територія, на якій здійснюється прибирання та догляд, складає 60 гектарів. На ній знаходиться 28 майданчиків з євроконтейнерами для збору твердих побутових відходів.

Протягом року постійно проводиться робота по санітарному прибиранню прибудинкових територій та очищенню підвалів від сміття. Вивезено та знешкоджено 4,3 тис. куб. метрів сміття та великогабаритних відходів на загальну суму 74 тис. грн.

Поточний ремонт житлового фонду за 9 місяців 2017 року виконано на загальну суму 5 млн 227 тис. грн. Ремонт покрівель виконано у 93-х будинках на суму 529,2 тис. грн. Відремонтовано 66 під’їздів на суму 1 млн 3 тис грн. Виконано ремонт 2462 погонних метрів стиків стінових панелей на суму 382,5 тис грн. Ремонт інженерних мереж, в т.ч. ізоляція трубопроводів, виконано в обсязі 9293 погонних метрів на суму 1млн 316 тис. грн. Обсяг ремонту та фарбування цоколів житлових будинків становить 6 814  квадратних метрів сумою майже 350 тис. грн.

Крім того, проведений ремонт та фарбування дитячих ігрових майданчиків на суму 56,1 тис. грн. Відремонтовано та пофарбовано 601 погонний метр турнікетів та огорож на суму 53,3 тис. грн.

У відповідності до графіків проводяться огляди димовентиляційних каналів, оголовків труб, печей та виконується їх поточний ремонт. До початку опалювального періоду відремонтовано 8 печей.

У зв’язку зі значним фізичним зносом житлових будинків підприємства в поточному році комісією Новозаводської районної у місті ради з питань технічного стану житлового фонду району було проведено обстеження 72 житлових будинків, в тому числі будинків, які рішеннями міськвиконкому були раніше визнані ветхими і аварійними та будинків, що мають тріщини. За результатами цієї перевірки - 27 будинків потребують проведення експертного обстеження.

Згідно з Програмою сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста підприємством проведено 16 експертних обстежень з оцінки технічного стану житлових будинків, отримано експертні висновки та далі проводиться робота згідно затвердженого Порядку. До кінця року планується виконати ще 11 експертних обстежень.

У відповідності до Програми покращення покриття доріг та проїздів у житловій забудові міста на 2017-2019 роки в поточному році виконано капітальний ремонт асфальтного покриття внутрішньоквартальних проїздів по вул. Козацька, 32, 34,38, 40, 42, 44, на площі 4 тис. 173 кв. м на суму 1 млн 989 тис. грн.

Також завершені роботи по капітальному ремонту асфальтного покриття внутрішньоквартальних проїздів по вул. І. Мазепи, 47, 49 на площі 2 тис. 15 кв. м. орієнтовна вартість цих робіт 1 млн 832 тис. грн.

Фінансово-економічний стан підприємства. За 9 місяців 2017року підприємство отримало доходів на загальну суму 20 млн 470 тис. грн (без врахування амортизації житлового фонду), зокрема, відшкодування комунальних послуг орендарів склало 2 млн 415 тис. грн. Основним джерелом надходжень є кошти населення на утримання житлових і нежитлових приміщень, що склали 91,7% (16 млн 557 грн).

За надання послуг іншим організаціям комунальне підприємство додатково отримало в поточному році 777,5 тис. грн, зокрема, транспортні послуги (5,9%); послуги аварійної служби (66,4%); транспортні, сантехнічні, електротехнічні, покоси, обстеження технічного стану квартир (2,9%); надання послуг з прибирання приміщень (8,8%) та ін.

Загальна сума витрат (без амортизації житлового фонду) склала 21 млн 334 тис. грн, зокрема, відшкодування комунальних послуг орендарів 2 млн 415 тис. грн, з яких: 79 % - собівартість робіт та послуг; 9 % - утримання адміністративно-управлінського персоналу; 1% - благоустрій; 1% - інші витрати.


Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією КП «Новозаводське»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини