Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:26:10

В 2017 році з "Чернігівгазу" звільнилися понад 11% спеціалістів

31.10.2017   11:52Агенцiя

З січня по жовтень 2017 року з газорозподільної компанії «Чернігівгаз» звільнилося 228 фахівців, що становить більше 11% від загальної чисельності персоналу. Звичайною вважається плинність кадрів на рівні 5%.

Компанія гостро відчуває недостачу кваліфікованих кадрів. Основною причиною відтоку кадрів стали невисокі зарплати газовиків. Середня зарплата на підприємстві складає 5,1 тис. грн., це вдвічі нижче за середню по енергетичній галузі України і на 15% по області.

«Щотижня потрібно обстежувати 200 км газопроводів та 180 споруд на них, служба «104» виїжджає на понад півтисячі викликів. Тому саме від професіоналізму нашого персоналу залежить безпека людей. Але втримати професіоналів з такою наднизькою зарплатнею ми не в змозі», - говорить технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

На підприємстві відкритими залишаються близько 300 вакансій. Більше половини співробітників, що звільнились були задіяні на виконанні газонебезпечних робіт. Тенденція до плинності кадрів в газовій галузі спостерігається вже не перший рік. В минулому році, коли середня зарплата працівників ПАТ «Чернігівгаз» дорівнювала 3,4 тис. грн., з компанії звільнилися 363 робітники – це 17%.

Падіння обсягів розподілу газу призводить до зниження тарифної виручки компанії. За останні три роки збитки «Чернігівгазу» склали понад 260 млн грн. За таких умов компанія не в змозі забезпечити гідний рівень зарплат. А відтік кадрів значною мірою впливає на надійність та безпеку газопостачання споживачів. На думку експертів, вирішити проблему можливо за умови введення звичайної європейської практики тарифоутворення, при якій тариф не залежить від обсягів розподілу газу.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів.

Нашими споживачами є понад 350 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини