Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:57:39

Заступник прокурора області провів прийом жителів м. Мена та засуджених осіб, які тримаються в Державній установі "Домницький виправний центр № 135"

26.10.2017   13:09

Заступник прокурора області Ігор Юшин здійснив особистий прийом громадян у Менській місцевій прокуратурі, де правом на звернення та особистого спілкування з прокурором скористалися місцеві жителі.

Серед порушених питань заявниками основним є трудові правовідносини, що припинені з одним із підприємств торгівлі внаслідок його реорганізації, а також правовий статус майна, що належало трудовому колективу.

На всі питання надано ґрунтовні відповіді, громадянам докладно роз’яснено повноваження органів прокуратури та можливість отримання безоплатної правової допомоги, зокрема у Менському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з метою вирішення питань, що не належать до компетенції прокуратури.   

Крім того, заходи особистого прийому громадян здійснено також у Державній установі «Домницький виправний центр № 135», розташованій на території Менського району.

В усних зверненнях засуджені повідомили про стан судового вирішення питань, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про амністію у 2016 році», що набрав чинності 07.09.2017, та отримали відповідні роз’яснення процедури його виконання. З урахуванням певної критики якості підготовки матеріалів, надісланих адміністрацією установи до суду, забезпечено право спілкування з прокурором наодинці без будь-якого втручання персоналу виправного центра. Використано можливості жвавого спілкування з колективом засуджених в умовах аудиторії приміщення виховної роботи.  

Одночасно заступник прокурора області ознайомився зі станом забезпечення порядку та умов тримання засуджених в установі, оглянуто жилі приміщення гуртожитку, територію. З метою усунення порушень кримінально-виконавчого законодавства начальнику установи внесено документ реагування. 


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.