Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:20:10

ЦНАП Кіптівської об’єднаної територіальної громади розширює спектр надання послуг

21.10.2017   11:51

20 жовтня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів нараду щодо можливостей розширення спектру послуг, які надає ЦНАП Кіптівської об'єднаної територіальної громади.

До обговорення питання порядку денного долучилися голова постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції обласної ради Ірина Грозенко, начальник Управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області Ксенія Лук'янець, Кіптівський сільський голова Володимир Кучма, керівник ЦНАПу Кіптівської сільської ради Роман Юрченко, начальник управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Микола Овсяник.

Валентин Мельничук нагадав присутнім, що 11 жовтня відбулося офіційне відкриття модернізованого центру надання адміністративних послуг Кіптівської об'єднаної територіальної громади.

ЦНАП оновлений і оснащений за сучасними стандартами за сприяння Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення».

Тепер у Кіптях функціонує ЦНАП, у якому встановлено надсучасне обладнання, працює молодий і злагоджений колектив. І сьогодні стоїть завдання розширити спектр послуг, що надає Центр.

До обласної ради надійшла пропозиція від Кіптівського сільського голови та депутата обласної ради Ірини Грозенко стосовно встановлення в ЦНАПі ОТГ обладнання, необхідного для оформлення паспортів громадян України та закордонних паспортів, яку, зокрема, підтримала обласна рада.

Орієнтовна ж вартість програмного забезпечення для виготовлення паспортів сягає близько 150 тис. грн. І таке обладнання вже встановлено у ЦНАП-ах Чернігівської і Прилуцької міських рад.

Ірина Грозенко подякувала обласній раді і міграційній службі за те, що відгукнулись на пропозицію та зазначила, що нині для кожної об'єднаної територіальної громади важливим є пошук розширення спектру послуг і, як наслідок, наповнення місцевого бюджету. Вивчаючи світовий і європейський досвід, за словами голови постійної комісії обласної ради, ЦНАПу Кіптівської сільської ради доречно було б надавати послугу з видачі паспортів громадянина України та закордонного паспорту. Цей факт був би показовим для Чернігівщини, оскільки тоді б Кіптівська об'єднана територіальна громада була б першою в Україні, де видавали б такі документи.

Кіптівський сільський голова Володимир Кучма відмітив, що у громади є можливості для того аби профінансувати придбання комплексу, зокрема, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення».

У свою чергу, начальник Управління Державної міграційної служби України в області Ксенія Лук'янець акцентувала увагу на основних аспектах законодавчого та організаційно-методичного забезпечення, необхідних для реалізації зазначеного проекту умов та відзначила, що міграційна служба надаватиме в цьому відповідну допомогу.

У результаті обговорення учасники наради дійшли висновку стосовно впровадження у ЦНАПі Кіптівської сільської ради послуги з оформлення та видачі паспортів громадян України і закордонних паспортів та вирішили реалізувати цей проект вже найближчим часом.

   
Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.