Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:28:14

У Кіптях відкрито модернізований ЦНАП

12.10.2017   12:04

Центр надання адміністративних послуг у Кіптівській ОТГ розпочав свою роботу рік тому під девізом «Мінімум часу — максимум послуг».

Завдяки участі у Програмі «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення» цього року Центр модернізовано та оснащено сучасною технікою. Тут працююють 5 фахівців, а також 5 спеціалістів на віддалених робочих місцях. Відтак, майже чотири тисячі жителів Кіптівської ОТГ мають зручний та якісний доступ до адміністративних сервісів «на місцях».

Відкриття оновленого ЦНАПу відбулося 11 жовтня.

Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, Перший секретар Представництва Європейського Союзу в Україні Бенедикт Германн, керівник початкової фази  Програми «U-LEAD з Європою» Сусанна Делланс, представники міністерств економічного розвитку і торгівлі та регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ України, в.о. першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, перший заступник голови облради Валентин Мельничук.

Мартін Хагстрьом: «Якість та доступність надання адміністративних послуг у багатьох випадках є тими критеріями, за якими жителі формують своє ставлення до місцевої влади та оцінюють її ефективність. А довіра до місцевої влади — один з найважливіших показників успішності реформи децентралізації та запорука розвитку громади. Сподіваюся на подальшу співпрацю, адже реалізований проект — це лише початкова фаза Програми “U-LEAD з Європою”».

Юлія Свириденко: «Реформа децентралізації є однією з ключових у нашій країні. Чернігівська область у лідерах по кількості створених об’єднаних територіальних громад. Приємно, що Кіптівська громада — одна з перших, які об’єдналися на Чернігівщині у 2015 році. Вона стала взірцем для тих, хто об’єднується сьогодні. Відкриття ж такого центру європейського зразку — це важливий крок до наближення послуг до людей та підвищення їх якості».

Голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма: «Наша мета — швидкий, прозорий, доступний сервіс у зручних та комфортних умовах. Сучасний ЦНАП — це не лише гарна будівля та нова техніка. Це й кваліфіковані фахівці, які тут працюють. До речі, провідні українські та шведські експерти розробили п’ять навчальних модулів спеціально для майбутніх працівників ЦНАПів в об’єднаних територіальних громадах України. Фахівці нашого центру пройшли тренінговий курс та підвищили кваліфікацію. Крім того, ми тісно співпрацюємо з управліннями Пенсійного фонду та соціального захисту, центром зайнятості».

ЦНАП модернізований за європейськими стандартами, він доступний і для осіб з інвалідністю. У приміщенні також обладнаний дитячий куточок.

Відтепер жителі Кіптівської ОТГ можуть отримати близько 100 адміністративних послуг. Найпоширеніші серед них — оформлення субсидій, реєстрація нерухомості, землеустрій, соціальний захист та оформлення пенсій.


Довідково:
Протягом 2017 року в рамках пілотної фази Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення» в ОТГ України планується відкриття 26 ЦНАПів. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються, будуть застосовані до ЦНАПів, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це не менше 400 ЦНАПів до кінця 2020 року. «U-LEAD з Європою» — це міжнародна програма, що фінансується за рахунок донорської підтримки Європейського Союзу, зокрема Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції.


 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.